Catarge de peste 100.000 de euro, pentru aniversarea Marii Uniri

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat o investiție de peste 100.000 de euro în cele trei catarge care vor fi amplasate, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, în Brad, Orăștie și Simeria.

„În programul dedicat acestui eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care să amintească în timp această bonia temporals a istoriei României. Având în vedere comemorarea centenarului și manifestările ce-I vor însoți, se justifică necesitatea realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. Prin amplasarea drapelul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, au motivat investiția reprezentanții CJ Hunedoara.
Costurile totale ale celor trei catarge ajung la 450.000 de lei, fără TVA. Soclul fiecărui catarg va avea circa 10 metri pătrați, iar înălțimea catargelor va ajunge la 25 de metri. Orașele Brad și Orăștie au fost alese pentru că se află la intrarea în județ pe magistralele rutiere europene, iar Simeria pentru că este nod rutier și feroviar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă