Catarge de peste 100.000 de euro, pentru aniversarea Marii Uniri

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat o investiție de peste 100.000 de euro în cele trei catarge care vor fi amplasate, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, în Brad, Orăștie și Simeria.

„În programul dedicat acestui eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care să amintească în timp această bonia temporals a istoriei României. Având în vedere comemorarea centenarului și manifestările ce-I vor însoți, se justifică necesitatea realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. Prin amplasarea drapelul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, au motivat investiția reprezentanții CJ Hunedoara.
Costurile totale ale celor trei catarge ajung la 450.000 de lei, fără TVA. Soclul fiecărui catarg va avea circa 10 metri pătrați, iar înălțimea catargelor va ajunge la 25 de metri. Orașele Brad și Orăștie au fost alese pentru că se află la intrarea în județ pe magistralele rutiere europene, iar Simeria pentru că este nod rutier și feroviar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști