Cât au avansat lucrările pe Autostrada Lugoj – Deva

229

De peste cinci ani au demarat lucrările la Loturile trei şi patru ale Autostrăzii Lugoj – Deva. Ambele proiecte aveau termene de finalizare luna mai 2016, dar după trei ani de întârziere încă nu se cunoaşte data la care acestea vor fi date în folosinţă. Cele mai recente estimări ale constructorilor şi ale oficialilor Ministarului Transporturilor arătau că Loturile trei şi patru, în lungime de 43 de kilometri, vor fi inaugurate împreună în luna august.

Pe Lotul trei, între Ilia şi Holdea, drumarii au turnat asfalt pe cei 21 de kilometri, iar în aceste zile lucrează la breteaua de intrare pe autostradă de la Holdea. Legătura cu şoseaua Deva – Lugoj se va face printr-un sens giratoriu amenajat pe drumul naţional, iar o dată cu deschiderea autostrăzii zona Holdea se va transforma, cel mai probabil, într-un adevărat furnicar de maşini. La zece kilometri pe Lotul trei, la marginea comunei hunedorene Dobra, a fost finalizată construcţia nodului rutier, iar luni munctorii aplicau marcajele pe şosea şi autostradă.

Câteva sute de metri au rămas de construit şi din Lotul patru al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson între Şoimuş şi Ilia. Muncitorii au fost mobilizaţi pe dealul de la marginea satului Şoimuş (Dealul Liliecilor), pe un sector a cărui finalizare este aşteptată în luna august.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *