Castelul Corvinilor, un an de la începerea lucrărilor de restaurare

Lucrările de reabilitare a Castelului Corvinilor au început în luna octombrie a anului 2019, printr-o investiţie de circa cinci milioane de euro, derulată de municipalitate cu fonduri europene.

La un an de la intrarea în şantier, cetatea medievală a Hunedoarei şi-a îmbunătăţit aspectul. Faţadele şi turnurile monumentului istoric, acoperite timp de mai multe decenii cu praful şi cenuşa provenită de la uzinele Hunedoarei sau afectate în unele locuri de igrasie, au fost curăţate în mare parte, prin operaţiuni de hidrogomaj, care le-au redat înfăţişarea din trecut.

Lucrările de restaurare se derulează în prezent în mai multe spaţii ale castelului, care vor fi redate apoi circuitului turistic. Unul dintre acestea este galeria Ne Boisa, al cărui acoperiş degradat va fi înlocuit. Intervenţiile vor continua şi pe durata sezonului rece, dar, ca şi până în prezent,

Castelul Corvinilor rămâne deschis turiştilor, spune Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta ansamblului istoric, iar cei care îi trec pragul trebuie să respecte regulile de vizitare mai stricte impuse pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului