Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local

Castelul Corvinilor a fost vizitat în 2018 de peste 350.000 de oameni, iar încasările provenite de le turiștii săi, virate la bugetul local al Hunedoarei, au fost uriașe pentru municipiu. „Castelul Corvinilor a adus de 6.044.551 lei Hunedoarei, în condițiile în care sumele încasate din impozitele plătite de localnici pe teren, clădiri și mașini au fost în 2018 de 5.032.810 lei”, susține primarul Dan Bobouțanu. Castelul medieval se numără printre cele mai populare monumente istorice din România, este impresionant prin arhitectură și prin mărimea sa, dar păstrează încă o mulțime de secrete. Nu toate spațiile sale pot fi vizitate în prezent, unele din motive de siguranță, alte pentru că nu sunt amenajate. Restaurarea Castelului Corvinilor, o investiție de aproape cinci milioane de euro, finanțată de Uniunea Europeană, va rezolva situația locurilor „interzise” ale monumentului din secolul al XV-lea. „Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare a monumentului istoric va fi semnat săptămâna viitoare”, mai precizează primarul Hunedoarei.

Lucrările se vor derula pe 28 de luni şi vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje Boisia. Vor fi efectuate mai multe lucrări de intevenţie la castel, atât la exterior cât şi în curţile interioare. Vor fi create spaţii noi vizitabile şi vor fi restaurate încăperile din incinta castelului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației