Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ

Hunedoara este printre cele 26 de județe din țară în care există suspiciuni că ar fi ajuns în comerț carne de curcan infestată cu gripă aviară.

Anunțul privind carnea adusă din Ungaria a fost făcut de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Sub 40 de kilograme din cele peste 3.300 importate, retrase de la comercializare

ANSVSA a informat că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru identificarea celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, care a fost făcut săptămâna trecută.  ”Ca urmare, s-a inițiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziționate din Ungaria, prin notificarea autorităților sanitare veterinare din județele în care au fost distribuite produsele care fac obiectul notificării Comisiei Europene. Reprezentanții Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor județene din cele 26 de județe au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării. Restul cantității de carne de curcan era, la data notificării, în afara termenului de valabilitate stabilit de producător. Acțiunea de verificare și retragere a cărnii de curcan de la raft, aflate în lista de distribuție, s-a finalizat. Cantitatea de carne reținută oficial și dirijată către neutralizare a fost de 38,45 de kg”, a transmis ANSVSA printr-un comunicat de presă.

Mai avem și pestă porcină

Anunțul vine într-un moment deloc favorabil pentru județul Hunedoara, unde, chiar dacă nu sunt suspiciuni de existență a gripei aviare, la finele săptămânii trecute, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană, după găsirea a patru mistreți morți pe un fond de vânătoare din Aninoasa. În acest sens, s-au luat măsurile specifice, printre altele fiind prelungită decizia de interzicere de desfășurare de târguri de animale cu vânzare, instituirea de filtre de circulație sau, conform Prefecturii,de organizare, de către Garda Forestieră, de vânătoare “prin dibuit și prin pândă” a mistreților, o acțiune impusă în astfel de situații.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici