Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ

Hunedoara este printre cele 26 de județe din țară în care există suspiciuni că ar fi ajuns în comerț carne de curcan infestată cu gripă aviară.

Anunțul privind carnea adusă din Ungaria a fost făcut de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Sub 40 de kilograme din cele peste 3.300 importate, retrase de la comercializare

ANSVSA a informat că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru identificarea celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, care a fost făcut săptămâna trecută.  ”Ca urmare, s-a inițiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziționate din Ungaria, prin notificarea autorităților sanitare veterinare din județele în care au fost distribuite produsele care fac obiectul notificării Comisiei Europene. Reprezentanții Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor județene din cele 26 de județe au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării. Restul cantității de carne de curcan era, la data notificării, în afara termenului de valabilitate stabilit de producător. Acțiunea de verificare și retragere a cărnii de curcan de la raft, aflate în lista de distribuție, s-a finalizat. Cantitatea de carne reținută oficial și dirijată către neutralizare a fost de 38,45 de kg”, a transmis ANSVSA printr-un comunicat de presă.

Mai avem și pestă porcină

Anunțul vine într-un moment deloc favorabil pentru județul Hunedoara, unde, chiar dacă nu sunt suspiciuni de existență a gripei aviare, la finele săptămânii trecute, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană, după găsirea a patru mistreți morți pe un fond de vânătoare din Aninoasa. În acest sens, s-au luat măsurile specifice, printre altele fiind prelungită decizia de interzicere de desfășurare de târguri de animale cu vânzare, instituirea de filtre de circulație sau, conform Prefecturii,de organizare, de către Garda Forestieră, de vânătoare “prin dibuit și prin pândă” a mistreților, o acțiune impusă în astfel de situații.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul spre satul Alun va fi modernizat         Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor