Care sunt cele mai mari avantaje ale unui implant dentar?

126

Implantarea este cea mai bună soluție pentru recâștigarea unui zâmbet perfect și redarea funcționalității complete a danturii. Este o procedură complet sigură și eficientă și este posibil sa se implanteze unul sau mai mulți dinți. Când această procedură a început să fie utilizată în urmă cu 40 de ani, nimeni nu a prezis că implantologia vor deveni una dintre cele mai dezvoltate domenii ale stomatologiei. Acest lucru se datorează în principal faptului că implanturile dentare utilizate în tratamentul dinților lipsă au mult mai multe avantaje decât protezele și punțile convenționale.

Ce este un implant dentar?

Pentru ca un implant dentar să arate estetic plăcut și funcțional ca unul real, are nevoie de o fixare adecvată. Implanturile dentare sunt șuruburi mici din titan care sunt introduse în osul maxilarului. Acestea joacă rolul rădăcinii și o înlocuiesc complet, ceea ce face ca dinții să arate precum cei adevărați. În timp – după implantare – suprafața implantului se conectează cu țesutul osos, proces numit osteointegrare.

Care sunt avantajele unui implant dentar?

Implanturile dentare sunt, în primul rând, stabile și durabile. Ele permit restabilirea în siguranță și aproape fără durere a unui zâmbet frumos natural. Realizate din titan, acestea sunt foarte bine acceptate de corpul uman, care nu le consideră corpuri străine, adică nu le respinge. Cele mai importante avantaje ale implanturilor includ:

  • timp scurt de tratament – stomatologii introduc implanturi rapid și astfel dintele lipsă este restaurat într-un timp scurt;
  • permit păstrarea aspectului natural al feței și, pe lângă soluțiile oferite de un specialist în ortodonție Cluj, dantura va fi perfectă;
  • implanturile dentare se potrivesc aproape perfect cu dentiția naturală a fiecărui pacient;
  • pacientul simte doar mici diferențe intre implant si dintele natural;
  • implanturile sunt introduse în locul dinților lipsă, ceea ce înseamnă că procedura nu afectează în mod negativ dinții sănătoși;
  • nu mai trebuie folosite proteze și adezivi pentru ele.

Pe lângă toate aceste avantaje, trebuie remarcat faptul că plasarea implantului este aproape nedureroasă. Procedura se efectuează sub anestezie locală, care este la fel ca în tratamentul stomatologic conservator. Implantarea unei rădăcini artificiale poate fi comparată cu succes cu procedura de extracție a dintelui. În timpul unei vizite, medicul dentist poate insera mai multe implanturi dentare.

Pacienții întreabă adesea despre posibilitatea respingerii implantului. Studiile arată că nivelul de succes este în jur de 95%, adică unul dintre cele mai ridicate din întreaga medicină.

Dinții noi aduc astfel confort și comoditate pacientului, dar sunt și stabili și estetici. Datorită implanturilor, te poți bucura de un zâmbet sănătos și frumos pentru mai mult timp.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *