Care pe care! Anchetă dificilă în dosarul de lovire şi sechestrare de persoane al omului de afaceri Emil Bercea

138

Anchetatorii au o misiune dificilă în a  stabili care este adevărul în dosarul în care este cercetat pentru sechestrare de persoane şi lovire omul de afaceri din Petroşani Emil Bercea. Victimă este un tânăr de 24 de ani, care a fost diagnosticat cu policontuzii.

berceaÎn acest dosar, constituit ca urmare a plângerii depuse de Gheorghe Pavel (24 de ani), din Vulcan, au fost deja audiate mai multe persoane, propuse – potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, de către prezumtiva victima. Printre ei sunt şi prietenii tânărului, care au şi sunat la 112, după ce Gheorghe Pavel a fost luat cu maşina din Vulcan de către Emil Bercea şi un apropoiat al acestuia şi dus la un hotel pe care omul de afaceri îl deţine în Petroşani. Anchetatorii trebuie, însă, să vizioneze şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la hotelul respectiv, care ar demonta acuzaţiile aduse de tânărul, fost angajat al lui Bercea.

Sursele menţionate anterior spun că între omul de afaceri şi angajatul acestuia conflictul ar fi fost mai vechi. În urmă cu câteva luni, locuinţa afaceristului a fost spartă de hoţi, iar din imobil s-au furat bunuri de aproximativ 80.000 de euro. Gheorghe Pavel, angajat ca şofer la firma lui Emil Bercea, este inclus în cercul de suspecţi, iar acuzaţiile nu se opresc aiic. La Poliţia Municipiului Vulcan se mai află în lucru un dosar constituit pe numele tânărului, acesta fiind acuzat că ar fi furat în repetate rânduri materiale de construcţii de la angajatorul său.

Conflict deschis finalizat la spital

Acestea ar fi premisele conflictului deschis dintre cei doi. Pe de o parte Emil Bercea îşi acuză angajatul de furt şi depune şi o plângere penală în acest sens. Pe de altă parte, Gheorghe Pavel îşi acuză şeful de copmportament violent şi ameninţări şi sesizează la rândul său Poliţia Vulcan, acolo unde are domiciliul, dar anchetatorii spun că sesizarea nu s-a constituit într-o plângere, în urma căreia să se înregistreze şi un dosar. Iar scandalul din seara zilei de 28 august nu a  fost decât vârful icebergului, în urma căruia Emil Bercea a ajuns să fie cercetat sub control judiciar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, loviri şi alte violenţe. Poliţiştii l-au reţinut iniţial pentru 24 de ore şi au solicitat arestarea preventivă a omului de afaceri, dar procurorii au respins cererea şi au decis cercetarea lui Bercea sub control judiciar. Iar acest lucru înseamnă că Emil Bercea nu are voie să ia legătura cu partea vătămată, cu familia tânărului sau cu martorii. În caz contrar, măsura se revocă şi se poate ajunge la varianta arestului preventiv. În schimb, anchetatorii trebuie să stabilească şi dacă varianta apărării, cum că sesizarea tânărului ar fi fost  făcută pentrua  scăpa de acuzaţiile de furt care i se aduc, este sau nu conmformă cu realitatea.

Este însă cert că Gheorghe Pavel a fost lovit, lucru confirmat de diagnosticul pus în momentul în care acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Petroşani, respective policontuzii prin agresiune, contuzie forte stern,  contuzie forte toraco-abdominală şi un hematom la nivelul șoldului stâng. Iar victima spune că trebuie să îşi facă şi alte investigaţii medicale amănunţite ca urmare a loviturilor primite.

Transformat în sac de box

Tânărul îşi susţine, însă, acuzaţiile şi spuen că ar fi fost transformat în sac de box atât de căter Bercea, cât şi de către apropiatul acestuia, cercetat la rândul său. „Eram cam la două blocuri distanţă, cu nişte prieteni. Mi-au spus să urc în maşină să povestim şi imediat au şi plecat. M-au dus la hotelul lui Bereca şi acolo au început să mă lovească, atât domnul Petre, cât şi Emil Bercea. Nici la baie nu m-au lăsat să merg singur, m-a însoţit domnul Petre, care mi-a spus că el e antrenor de box. În timp ce mă loveau, Emil Bercea îmi spunea că el are bani şi că nu o să păţească nimic, că îmi arată el ce înseamnă bagabonţeală. La un moment dat a zis că îmi dă m….e şi mi-a tras capul către şliţul lui”, ne-a povestit Gheorghe Pavel, la scurt timp după incident. Totul a  durat circa două ore, iar tânărul spune că a avut noroc că prietenii lui s-au impacientat şi au alertat poliţia. „M-au sunat pe telefonul mobil, dar Emil Bercea îmi ţinea o sticlă la gât şi îmi spunea că zic că totul e bine, ceea ce am şi făcut. Prietenii mei mi-au spus că, dacă sunt în pericol să zic <<da>> şi aşa ziceam: <<Da, da, sunt bine. Da, beau o bere cu patronul>>”, a mai povestit  Gheorghe Pavel. El crede că a fost luat la ochi de omul de afaceri pentru că a  fost singurul dintre angajaţi care a avut curajul să-şi spună punctul de vedere şi nu a acceptat să fie călcat în picioare. Neagă vehement că ar fi fost implicat în vreun furt, de orice natură.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.