Carantină în satul Toplița. Ce măsuri au fost luate

Începând de marți dimineață, de la ora 08.00, localitatea Toplița, aparținătoare comunei Toplița, județul Hunedoara, se află în carantină zonală, până în data de 19 ianuarie 2021, ora 08.00.
Potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul de Poliție Județean și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean nu sunt probleme privind respectarea de către populație a regulilor impuse de această situație.
Echipe mixte formate din polițiști și jandarmi verifică persoanele, autovehiculele și mijloacele de transport în comun care tranzitează localitatea.
Conform legislației, este strict interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte zone sau căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.
ÎN sau DIN zona carantinată este permisă intrarea sau ieșirea pentru tranzitarea fără oprire de către mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/pasagerilor din autovehicule personale sau de transport marfă, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată.
Reamintim că în data de 04.01.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență-Hunedoara, convocat de prefectul județului, Călin-Petru Marian, în baza analizei epidemiologice efectuată de D.S.P., a avizului Institutului Național de Sănătate Publică și a Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, a decis să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Topița aparținătoare comunei Toplița județul Hunedoara.
Măsura a fost luată în urma situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidență a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori.
Specialiștii în sănătate publică spun că riscul epidemiologic este mare, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare.

Prefectura Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!