Capcana de spălare de imagine a PSD nu a prins. Oana Frânc: „Am preferat perspectivele liberale, drumului înfundat pe care îl aveam înaintea mea în PSD”

165

Pentru a nu se simți în ipostaza de organizație abandonată de oamenii de bază, lideri ai PSD Hunedoara au încercat, cu sprijin punctual din presă, să transforme plecarea șefei tineretului social-democrat din Deva, Oana Frânc, la PNL într-un act de trădare. Capcana nu a funcționat, iar Oana Frânc a avut amabilitatea de a ne descâlci ițelei transferului politic

MAIN siteu

Un articol cu țintă fixă, postat online în 29 septembrie 2014 de o publicație hunedoreană, anunța provocator faptul că fostul lider al tineretului PSD hunedorean, Oana Frânc, „exclusă din PSD, a trecut la PNL”. Articolul respectiv venea cu un argument „de forță”, un comunicat de presă prin care PSD Deva anunța că Biroul Executiv ar fi decis „ieri”, adică duminică, 28 septembrie 2014, „cu unanimitate de voturi excluderea din partid a Oanei Frânc”. Aceasta ar fi fost exclusă din PSD „din cauza atitudinii ei şovăielnice şi a lipsei de loialitate faţă de poziţia PSD Deva în raport cu modul de rezolvare a problemelor reieşite din proiectele de hotărâri promovate şi dezbătute în consiliul local Deva”. Necazul este că, statutar, PSD Deva nu o putea exclude, fiind nevoie de o decizie a conducerii județene, astfel încât declarațiile înghesuite punctual în presă au fost apă de ploaie.

Interesant este că duminică Oana Frânc, conform propriilor declarații, era deja membru PNL cu adeziunea semnată, iar social-democrații hunedoreni știau deja că ea va lua această decizie, pentru că fuseseră anunțați.

Ciudat este faptul că Oana Frânc abia luni a discutat cu Ioan Demeter, președintele interimar al PSD Deva, despre oportunitatea existenței unei demisii scrise din PSD, în condițiile în care adeziunea la PNL era deja semnată cu o zi în urmă.

„Am încercat, după șapte ani de muncă în PSD, perioadă în care am făcut, spun eu, multe pentru organizația hunedoreană, între care și faptul că am pus pe picioare o organizație de tineret puternică, am încercat să fac în așa fel încât despărțirea să fie în termeni amiabili. Se pare că foști colegi ai mei nu au fost în același gând cu mine, din păcate”, ne-a spus Oana Frânc.

Din discuția noastră cu Oana Frânc trebuie notat și faptul că trecerea acesteia la PNL are rațiuni care țin de viitoarea ei carieră politică, o carieră care nu putea fi bine constituită într-o organizație în care, în ultima vreme, a avut parte de presiuni și incapacitatea de comunicare a unor lideri.

 

EXTRA

Oana Frânc: „După șapte ani în care am activat în cadrul organizației PSD ajungând președinte a TSD Deva și vicepreședinte, atât la organizația județeană a TSD Hunedoara cât și la Organizația de Femei, nu am luat această decizie cu inima deschisă. Am încercat să port discuții cu conducerea județeană înainte să fac acest pas, dar m-am lovit de o acută lipsă de comunicare și un limbaj dublu. Am refuzat postul de viceprimar cu care președintele Laurențiu Nistor a încercat să mă determine să râmân în PSD pentru a-i demonstra că nu funcțiile sunt cele care mă fac să cred într-un partid, ci oamenii și acțiunile lor. Ori mulți oameni din conducerea PSD m-au dezamăgit.

Pentru că la vârsta mea am încă încredere că în România se poate face și un altfel de politică, am decis să nu abandonez și să mă înscriu în PNL, înregimentându-mă astfel într-un partid de opoziție, care nu poate să-mi ofere nimic altceva decât perspective. Dar am preferat aceste perspective liberale drumului înfundat pe care îl aveam înaintea mea în PSD”.

Comentarii FB

comentarii
4 thoughts on “Capcana de spălare de imagine a PSD nu a prins. Oana Frânc: „Am preferat perspectivele liberale, drumului înfundat pe care îl aveam înaintea mea în PSD”

 1. mari

  Cand a fost prnsa cu mata-n sac , binenteles ca drumul I s-a infundat, si drept recompense liberalii au luat-o in gasca lor.

  Reply
 2. MIHAI

  A semnat actul de adeziune la PNL, retro. Dupa ce a fost data afara din partid a venit si a trecut la noi pe acte cu o zi in urma

  Reply
 3. andrei

  Bravo Oana! Gestul tău demonstrează că nu ești doar un element al turmei. Chiar dacă suntem doar simplii membrii în PSD ne-am săturat și noi de aerele unei nulități ca Natalia Intotero sau a unui prost ajuns întâmplător primar la Orăștie. Decizia ta de a le spune în față adevărul ne face și pe noi să-ți urmăm exemplu și să plecăm din PSD. Baftă!

  Reply
 4. gicacontra

  Ambitiosi rau, nenicule, lupii astia tineri! La partide, ca la multinationale: nu tu coledzi pe masura egoului exacerbat si nesustinut pe o performanta personala, pac la concurenta! Personagii de soiul fatucii asteia au fost categorisite demult, tare de demult, inca din primul mandat, de marinar (cu referinta la una Lavinia Sandru) si imi aduc aminte de bancul in care Bula, intrebat daca nevasta-sa a fost fata mare, raspunde ca nu stie fiindca unii zic ca da, altii ca ba.
  La cat mai multe, fato! Partide.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *