Călan. Podul rutier peste Strei intră în șantier

Podul rutier peste râul Strei va intra în șantier, pentru următoarele opt luni, perioadă în care va fi restaurat din temelii. Lucrările în valoare de 5.470.528 lei au fost atribuite, luni, 20 iulie, de către Primăria Călan societății Energo Constructii Civile si Industriale. Investiția finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost scoasă la licitație publică de mai multe ori începând din vara anului 2018, însă licitațiile au fost anulate, cu excepția celei mai recente.

„Contractul vizat de prezenta procedură presupune execuția de lucrări pentru obiectivul de investiție: Reabilitare pod peste râul Strei din orașul Călan, județul Hunedoara, astfel: Lucrările prevăzute a se executa cuprind următoarele: 1.Organizarea de şantier 2. Închiderea circulației pe jumătatea din aval. Demolare consola aval. Realizare drumuri de acces în albie. 3.Realizare piloți și radiere . 4.Realizare extindere și cămășuire infrastructuri. 5.Montare confecții metalice suprastructură bandă aval. 6. Realizare suprabetonare pe partea aval. 7.Realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare). 8. Strat de asfalt pe cale. 9. Închidere circulație pe jumătatea amonte. Demolare rest de suprastructură veche. 10. Amenajare rigle și banchetă de rezemare pentru suprastructura nouă. 11. Montare confecții metalice suprastructură amonte. 12. Realizare suprabetonare pe partea amonte. 13. Realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare). 14. Asternere hidroizolație, trotuare, asternere strat de asfalt pe cale. 15. Așternere strat de uzură pe toată calea”, se arată în contract.

O expertiză tehnică realizată în 2017 asupra situaţiei podului peste Strei, de la intrarea în Călan, arăta că acesta se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar până când reparaţiile capitale vor începe trebuiau luate măsuri urgente. Podul a fost construit la începutul anilor ’60, din beton armat, iar de-a lungul existenţei sale au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a suprastructurii sale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!