Câinii fără stăpân, motiv de scandal în Hunedoara

Membrii Asociaţiei „Sufletele nimănui” susţin că Primăria Hunedoara i-a somat să elibereze în stradă 200 de câini proveniţi din adăpostul aflat în incinta fostei unităţi militare din zona Hăşdat.

„Strigăt de disperare al Asociaţiei Sufletele nimănui .Primarul Hunedoarei, Dan Boboutanu ne somează să eliberăm în stradă 200 de câini. De cinci ani de zile, pe timpul şi pe banii Asociaţiei,am îngrijit şi îngrijim peste 200 de câini culeşi de pe străzi. În aceşti ani am salvat de la o moarte sigură 1.109 căţei. Nu cerem altceva decât timpul necesar pentru a aduna fondurile necesare, pentru a construi din nou tot ceea ce acum trebuie să lăsăm în urmă (ţarcurile căţeilor, garduri, camera veterinarului, carantina) şi tot ceea ce am clădit pentru a asigura căţeilor condiţii”, anunţă Laura Călugăr, reprezentanta organizaţiei neguvernamentale.

Terenul a fost pus la dispoziţiei asociaţiei cu titlu gratuit, iar din vara anului trecut, când a expirat contractul, este ocupat ilegal de asociaţia Sufletele Nimănui, a informat Primăria Hunedoara.

„Terenul la care se face referire, situat în incinta fostei unităţi militare de la Hăşdat, a fost pus la dispoziţia asociaţiei cu titlu gratuit. Contractul a expirat în luna iulie a anului 2019, însă reprezentanta asociaţiei nu a dorit prelungirea acestuia şi intrarea în legalitate. Nu am făcut decât să îi solicităm să elibereze un spaţiu pe care îl ocupă ilegal. Sunt sute de reclamaţii pe care le primim la Primărie din partea cetăţenilor îngrijoraţi că animalele nu sunt îngrijite, că fug din adăpost şi sunt lovite de maşini etc. De asemenea, asociaţia mai sus menţionată nu oferă niciun serviciu public: nu sterilizează câini, nu îi adună de pe străzi, nu hrăneşte câinii de pe străzi. Ne dorim un oraş civilizat, iar într-un astfel de oraş animalele fără stăpân nu umblă libere pe străzi. Tocmai de aceea, suntem primul oraş din judeţul Hunedoara care a votat în Consiliul Local procedura de deschidere a unui adăpost administrat de noi. Avem personalul angajat şi am deschis deja un adăpost pentru câinii fără stăpân, unde vom prelua câinii de la adăpostul privat care nu doreşte să continue colaborarea în cadru legal”, a informat Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici