Câinii fără stăpân, motiv de scandal în Hunedoara

Membrii Asociaţiei „Sufletele nimănui” susţin că Primăria Hunedoara i-a somat să elibereze în stradă 200 de câini proveniţi din adăpostul aflat în incinta fostei unităţi militare din zona Hăşdat.

„Strigăt de disperare al Asociaţiei Sufletele nimănui .Primarul Hunedoarei, Dan Boboutanu ne somează să eliberăm în stradă 200 de câini. De cinci ani de zile, pe timpul şi pe banii Asociaţiei,am îngrijit şi îngrijim peste 200 de câini culeşi de pe străzi. În aceşti ani am salvat de la o moarte sigură 1.109 căţei. Nu cerem altceva decât timpul necesar pentru a aduna fondurile necesare, pentru a construi din nou tot ceea ce acum trebuie să lăsăm în urmă (ţarcurile căţeilor, garduri, camera veterinarului, carantina) şi tot ceea ce am clădit pentru a asigura căţeilor condiţii”, anunţă Laura Călugăr, reprezentanta organizaţiei neguvernamentale.

Terenul a fost pus la dispoziţiei asociaţiei cu titlu gratuit, iar din vara anului trecut, când a expirat contractul, este ocupat ilegal de asociaţia Sufletele Nimănui, a informat Primăria Hunedoara.

„Terenul la care se face referire, situat în incinta fostei unităţi militare de la Hăşdat, a fost pus la dispoziţia asociaţiei cu titlu gratuit. Contractul a expirat în luna iulie a anului 2019, însă reprezentanta asociaţiei nu a dorit prelungirea acestuia şi intrarea în legalitate. Nu am făcut decât să îi solicităm să elibereze un spaţiu pe care îl ocupă ilegal. Sunt sute de reclamaţii pe care le primim la Primărie din partea cetăţenilor îngrijoraţi că animalele nu sunt îngrijite, că fug din adăpost şi sunt lovite de maşini etc. De asemenea, asociaţia mai sus menţionată nu oferă niciun serviciu public: nu sterilizează câini, nu îi adună de pe străzi, nu hrăneşte câinii de pe străzi. Ne dorim un oraş civilizat, iar într-un astfel de oraş animalele fără stăpân nu umblă libere pe străzi. Tocmai de aceea, suntem primul oraş din judeţul Hunedoara care a votat în Consiliul Local procedura de deschidere a unui adăpost administrat de noi. Avem personalul angajat şi am deschis deja un adăpost pentru câinii fără stăpân, unde vom prelua câinii de la adăpostul privat care nu doreşte să continue colaborarea în cadru legal”, a informat Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara