Câinele bătut cu lopata, tratat într-un spital veterinar

1113

Câinele care a fost lovit cu lopata în cap, după ce a intrat în curtea Castelului Bethlen din Ilia, se află în siguranță și primește îngrijire într-un spital veterinar din Deva, informează reprezentanții Poliției Animalor – biroul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. Polițiștii dezmint informațiile care circulă pe rețelele sociale on-line, cu privire la soarta tragică a câinelui.

Patrupedul se află în custodia unui adăpost de animale din Brad, unde va rămâne pentru următoarele 45 de zile. Între timp, o mulțime de oameni s-au oferit să îl adopte, însă acest lucru nu poate fi făcut atât timp cât animalul este la adăpost.

Luni, 13 septembrie, poliţiştii au intervenit la sesizarea unui localnic din Ilia, care a fost martorul unor agresiuni înfiorătoare la care a fost supus un câine maidanez, în curtea bastionului din Ilia. „Acest căţel blând a fost bătut crunt cu lopata pentru că a intrat în incinta castelului. Atât de tare a fost lovit în cap de s-a auzit caşi cum ar lovi cineva un pietroi. Am anunţat Poliţia din comună şi au venit doi poliţişti care şi-au făcut datoria, apoi au anunţat Poliţia Animalelor care a venit la faţa locului şi au constatat că aşa de tare a fost lovit în cap încât îi curge sânge pe nas şi ochii i s-au umplut de sânge. Au venit la faţa locului şi un doctor veterinar, un criminalist care a făcut poze şi a ridicat lopata”, a relatat Florin, un martor al scenelor de violenţă. Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu animalul agresat.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, luni, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Ilia, a lovit de mai multe ori un câine cu o lopată, provocându-i multiple leziuni la nivelul corpului. „La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi un medic veterinar, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de maltratarea şi schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată), iar animalul a fost predat unei asociaţii specializate în protecţia animalelor”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Animalul a fost primit îngrijiri de la medic veterinar din localitate, iar a doua zi, după ce a fost emis, de către Consiliul Județean Hunedoara ordinul de punere la adăpost, a fost adus la adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor, din Brad.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *