Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”

Medicul Bianca Glodean, de la Spitalul Județean de Urgență din Deva, a relatat la Digi24, că o asistentă medicală de la Secția de Cardiologie a fost infectată cu coronavirus, iar starea ei este destul de gravă. Asistenta se ocupa de îngrijirea unor bolnavi cu Covid 19, iar una dintre paciente a scuipat-o.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate”, a declarat medicul, la Digi24.

Bianca Glodean a transmis, miercuri, și un mesaj ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, venit la Deva.
„Domnule ministru, Din păcate izolarea impusă din cauză că am fost scuipată de către o pacientă în sevraj, covid+, care a devenit violentă în cursul serviciului meu de gardă la Cardiologie, mă împiedică să fiu în spital în cursul vizitei dvs. Fiind însă vicepreședinte al sindicatului medicilor din spitalul nostru, doresc să dau glas îngrijorării corpului medical în ceea ce privește programul de lucru care va fi adoptat de acum înainte în instituție și să pledez pentru funcționarea în program normal de gărzi sau ture a 8/6 ore.În numele comunității Județului Hunedoara, doresc însă să va rog să repuneți SJU Deva pe lista spitalelor Noncovid. Știm cu toții că s-a făcut o greșeală regretabilă. Nu mai contează de către cine și de ce. Dumneavoastră va stă însă în putere să o reparați. Nu e în regulă să stea în SJU Deva internați o grămadă de pacienți asimptomatici cu o analiză biologică pozitivă, în timp ce alți cetățeni să și piardă viață în iureșul haosului creat în sistemul sanitar hunedorean.
Și vorbesc de cazuri reale de care am cunoștință. Niciun alt spital din județ nu are capacitatea de a prelua și trata aceste cazuri grave noncovid (toată patologia critică a județului).
Din partea atât a comunității cât și a corpului medical, se cuvine să va mai atrag atenția că este momentul să nu mai numiți la conducrea spitalului județean oameni dezinteresați de conceptele de sănătate publică și management sanitar, slabi profesional din toate punctele de vedere, deoarece cu concursul acestora a devenit Deva un spital fără circuite epidemiologice, fără aparatură necesară serviciilor medicale de calitate înalta , cu datorii semnificative financiare și fără echipamente și medicație livrate la timp la începutul acestei pandemii”, a scris Bianca Glodean, pe Facebook.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere