Cadavrul lui Flavius,  copilul de un an și șapte luni, înecat în Strei a fost descoperit.

Joi, în jurul orei 10.00, o echipă de căutare formată din poliţişti şi jandarmi a identificat, în Barajul Bucium Orlea, cadavrul băieţelului în vârstă de un an şi 7 luni dispărut la data de 19.05.2016, de pe raza comunei Pui. „Cadavrul a fost extras din apă de un echipaj de pompieri, dotat cu o barcă, al Detaşamentului Hunedoara şi preluat de medicii legişti în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului. Trupul băiatului a fost scos din apă în apropierea prizei de golire a barajului Bucium Orlea”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor ISU Huendoara, de la data dispariţiei, în fiecare zi, echipele de intervenţie formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri au efectuat scotocirea malurilor şi observarea cursului de apă, extinzând aria de căutare şi la barajul Bucium Orlea. În această operaţiune au fost utilizate autospeciale de intervenţie pentru salvările din mediul acvatic, pompieri scafandri şi echipaje canine ale pompierilor şi jandarmilor hunedoreni precum şi din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, specializate în căutare de cadavre pe apă.

Părinţii lui Flavius sunt anchetaţi pentru ucidere din culpă, fiind acuzaţi că l-au lăsat nesupravegheat pe minor, în compania surorii sale de şase ani, pe malul râului Strei, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul e cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.