Cad rând pe rând?! Laurenţiu Nistor – posibil conflict de interese

134

Deputatul hunedorean de PSD a angajat-o, la propriul cabinet de parlamentar, pe una dintre fiicele sale

nistorPreşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor,  ar putea avea probleme cu legea, după ce şi-ar fi angajat fiica la cabinetul său parlamentar timp de un an, în mandatul 2008-2012.

A fost vorba de un singur an

Potrivit site-ului “ştiripesurse.ro”, după deputatul Cristian Resmeriţă, despre care ANI a stabilit că s-ar fi afalt în conflict de interese, şi deputatul Laurenţiu Nistor – preşedintele PSD Hunedoara, ar fi fost în aceeaşi situaţie. Dacă Resmeriţă şi-a angajat fratele la cabinetul parlamentar, Nistor s-ar fi orientat către fiica sa cea mică, Ioana Liana (căsătorită Bălan). Contactat telefonic, deputatul PSD Laurenţiu Nistor a declarat: „Nu au fost patru ani, aşa cum s-a scris prin ziarele centrale. Fiica mea a fost angajată un singur an, între iunie 2009 şi iulie 2010. La acea dată nu erau reglementate aceste speţe şi nu se ştia că ar fi o situaţie de conflict de interese. ANI cercetează cazul şi aşa şi trebuie să fie. Pentru că nimeni nu este mai presus de lege. La final vom vedea dacă am fost sau nu în situaţia de conflict de interese”.

Cazul Resmeriţă

nistor resmerita medalionÎn cazul lui Cristian Resmeriţă, pentru care Agenţia Naţională de Integritate a cerut celor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie declanşarea cercetărilor – inspectorii ANI au spus că s-au încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, dar și cele ale art. 71„principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”. Articol de lege care s-ar aplica şi în cazul lui Laurențiu Nistor.

Şi Firczak pare a fi în aceeaşi situaţie

nistor FIRCZAK medalionDe asemenea, în situaţie de conflict de interese s-ar mai afla şi Gheorghe Firczak, deveanul care reprezintă Uniunea Culturală a Rutenilor din România. În Parlament. Deputatul afiliat la grupul minorităţilor naţionale l-ar fi avut ca angajat pe fiul său, între 13 decembrie 2004 şi 1 noiembrie 2011, stabilind un veritabil record în materie. “Este posibil. Nu îmi aduc aminte pe moment. Trebuie să verific. Mai contactaţi-mă mâine (luni, 16 februarie, n.red)”, a declarat Gheorghe Firczak. Până în prezent, mai mulţi parlamentari au fost condamnaţi la plata unor amenzi penale sau la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, faptă care se pedepseşte şi din punct de vedere administrativ cu tăierea unui procent din indemnizaţie pe o perioadă de trei luni. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Cad rând pe rând?! Laurenţiu Nistor – posibil conflict de interese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.