CA MĂSURĂ DE PREVEDERE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. Audienţele cu cetăţenii de la Primăria Municipiului Deva se suspendă!

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva, întrunit ieri, a hotărât suspendarea programului de audienţe cu publicul până în data de 31 martie 2020.

 

 

Decizia a fost luată ca o măsură de prevenţie şi gestionare a situaţiei de urgenţă apărute din cauza noului Coronavirus, pentru ca locuitorii municipiului Deva să fie în siguranţă.

 

Cum se pot sesiza problemele

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat stare de urgenţă pentru sănătatea publică iar una dintre recomandări este evitarea aglomeraţiilor. Devenii care au urgenţe şi doresc să sesizeze anumite probleme o pot face în această perioadă online la adresele de e-mail dasdeva@primariadeva.ro și, respective, primar@primariadeva.ro sau la numerele de telefon: 0254.281.579 (Secretariat Primar) şi 0254.218.030 (Direcţia de Asistenţă Socială Deva), de luni până joi, între orele 8:00-16:30 şi vineri, între orele 8:00-14:00, în funcţie de problemele întâmpinate. Devenii vor fi informaţi despre toate măsurile ce vor fi luate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva, precum şi despre gestionarea situaţiei apărute datorită noului Coronavirus.

 

EXTRA 1

Recomandări ale Ministerului Sănătății

Administraţia publică locală le reaminteşte locuitorilor municipiului Deva recomandările Ministerului Sănătăţii pentru protejarea sănătăţii în vederea reducerii expunerii şi transmiterii virusurilor:

 

1. Spălați-vă mâinile de mai multe ori!

2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute!

3. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile!

4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți!

5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât dacă vă prescrie medicul!

6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool!

7. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnavi sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave!

8. Produsele ”Made în China” sau pachetele din China nu sunt periculoase!

9. Sunați la 112, doar pentru urgențe, iar pentru orice informații legate de Coronavirus, sunați la Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara – numere de telefon 0254.225.242, 0768.193.639 (non-stop) și la Telverde 0800.800.358!

10. Animalele de companie nu transmit Coronavirus!

EXTRA 2

CAS Hunedoara face apel la public să comunice prin e-mail și poștă cu instituția

Și Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara a transmis luni un apel către cetățenii județului în contextul primelor cazuri de infectare cu coronavirus în județul Hunedoara. Pentru a limita răspândirea virusului în județ, CAS Hunedoara le adresează asiguraților rugămintea de a limita, pe cât posibil, deplasarea la ghișeele instituției. Pentru dobândirea calității de asigurat, respectiv co-asigurat, persoanele interesate pot trimite documentele necesare prin: Poștă (adresa: CAS Hunedoara, Deva, str. 1 Decembrie, nr. 16), e-mail (relpubl@cjashd.ro; carduri@cjashd.ro; creantehd@cjashd.ro) sau fax (0254. 218.911). Pentru eliberarea cardului european de sănătate și pentru dispozitive medicale, documentele pot fi transmise prin poștă. Pentru orice informații, sugestii, recomandări, hunedorenii au la dispoziție numărul de telefon 0254.219.280. Reprezentanții CAS Hunedoara le recomandă cetățenilor ca la intrarea în instituție să își dezinfecteze mâinile folosind dezinfectantul pus la dispoziție, iar persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) să poarte mască de protecție.

EXTRA 3

COVID 19 anulează și bursa locurilor de muncă

În urma măsurilor de protecție luate împotriva coronavirusului COVID 19, bursa locurilor de muncă din această săptămână a fost anulată. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara intenționa să organizeze joi, 12 martie, “Bursa Mărțișorului”, acțiune dedicată celor care se află în căutarea unui job. Acțiunea trebuia să se desfășoare în agențiile locale din Deva, Hunedoara și Petroșani. Pentru mai multe informații privind situația locurilor de muncă, cei interesați se pot adresa către AJOFM Hunedoara, la sediul din Deva, situate în Piața Unirii, nr. 2 sau la telefonul 0254.216.151, ori la sediile agențiilor locale din județ.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat