Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca

Cozi impresionante de pelerini s-au format pe parcursul întregii zile de sâmbătă la mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. La lăsarea serii, în ziua Bunei Vestiri, pe aleea spre cimitirul unde se află locul de veci al duhovnicului, peste 300 de oameni aşteptau încă să înainteze spre cimitir. Mulţi dintre ei au stat cel puţin o oră la coadă pentru a se ruga, pentru câteva secunde, în faţa locului de veci al lui Arsenie Boca.

„Am venit din Craiova cu un grup de pelerini şi chiar dacă nu ne este uşor să aşteptăm la rând şi să urcăm dealul spre mormânt, este plăcut şi ne face să simţim că ne ispăşim din păcate”, spune Iuliana, una dintre femeile venite în pelerinaj. În parcarea din faţa Mănăstirii Prislop, la orele închiderii mănăstirii penru vizitatori, mai se găseau cel puţin 10 autocare şi 10 microbuze şi peste 50 de autoturisme.

Veche de peste şase secole, Mănăstirea Prislop a devenit foarte cunoscută în ultimii ani datorită lui Arsenie Boca, considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. În ultimii ani, mormântul fostului stareţ al mănăstirii a devenit unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj ale românilor. Mănăstirea Prislop se află la aproximativ 10 kilometri de oraşul Haţeg şi la 20 de kilometri de Hunedoara, aparţinând de satul Silvaşu de Sus.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani