Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca

Cozi impresionante de pelerini s-au format pe parcursul întregii zile de sâmbătă la mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. La lăsarea serii, în ziua Bunei Vestiri, pe aleea spre cimitirul unde se află locul de veci al duhovnicului, peste 300 de oameni aşteptau încă să înainteze spre cimitir. Mulţi dintre ei au stat cel puţin o oră la coadă pentru a se ruga, pentru câteva secunde, în faţa locului de veci al lui Arsenie Boca.

„Am venit din Craiova cu un grup de pelerini şi chiar dacă nu ne este uşor să aşteptăm la rând şi să urcăm dealul spre mormânt, este plăcut şi ne face să simţim că ne ispăşim din păcate”, spune Iuliana, una dintre femeile venite în pelerinaj. În parcarea din faţa Mănăstirii Prislop, la orele închiderii mănăstirii penru vizitatori, mai se găseau cel puţin 10 autocare şi 10 microbuze şi peste 50 de autoturisme.

Veche de peste şase secole, Mănăstirea Prislop a devenit foarte cunoscută în ultimii ani datorită lui Arsenie Boca, considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. În ultimii ani, mormântul fostului stareţ al mănăstirii a devenit unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj ale românilor. Mănăstirea Prislop se află la aproximativ 10 kilometri de oraşul Haţeg şi la 20 de kilometri de Hunedoara, aparţinând de satul Silvaşu de Sus.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie