Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor

Nouă proiecte dintre cele 34 înscrise în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Municipiului Deva au fost declarate eligibile, intrând astfel în etapa de vot online care începe luni, 1 iunie 2020.

Până la sfârşitul lunii iunie, devenii sunt invitaţi să voteze proiectele preferate. Cetăţenii care doresc să participe la votul online trebuie să se înscrie pe platforma dedicată bugetării participative, de pe site-ul Primăriei Municipiului Deva, www.primariadeva.ro, accesând linkul: https://deva.decide.direct/ şi să-şi creeze un cont de utilizator care va fi confirmat printr-un cod transmis prin SMS, pe telefonul mobil.

Lista proiectelor declarate eligibile în urma etapei de analiză şi validare:

– Colectare selectivă a deşeurilor în parcuri

– Pauză în mişcare!

– Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri

– Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”

– Cişmea stradală de apă în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă

– Smart Pole WiFi-ul cu energie solară – Deva Smart City

– Reamenajarea locului de joacă din cartierul Gojdu, Aleea Pescarilor

– Mai mult verde într-un oraş gri

– Ghid digital „Deva City App”

La sfârşitul etapei de votare, vor fi selectate proiectele cu cel mai mare număr de voturi obţinute, în ordine descrescătoare, până la atingerea bugetului alocat bugetării participative, conform regulamentului.

Persoanele care nu au acces la Internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot solicita suport din partea municipalităţii, pentru a-şi putea exprima votul.

Rezultatele votului vor fi publicate pe www.primariadeva.ro în perioada 1-2 iulie 2020.

Proiectele declarate câştigătoare vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Deva şi vor fi implementate într-o perioadă de maximum doi ani.

Toate detaliile cu privire la proiectele înscrise în programul de bugetare participativă 2020 pot fi consultate pe www.primariadeva.ro.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată