Brădean înșelat în urma unui anunț pe Facebook

1053

Poliția Municipiului Brad a fost sesizată de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că în data de 31 ianuarie 2021, prin intermediul unei rețele de socializare, a contactat o firmă de tractări auto, precizând că intenționează să aducă un autoturism din Suedia în România.

În data de 1 februarie 2021, brădeanul a luat legătura cu persoanele care administrau anunțul, care i-au comunicat că dețin o societate de tractări auto și îi pot aduce autoturismul din Suedia în România contra sumei de 500 euro, sumă de bani ce a fost depusă de către partea vătămată într-un cont bancar indicat de către unul dintre autori. După depunerea sumei respective, partea vătămată nu a mai putut să ia legătura cu „reprezentanţii fimei”.

În urma activităților investigative desfășurate, la data de 18 martie 2021, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brad, sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Prahova şi ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Prahova.

Cu această ocazie au fost depistați și identificați trei dintre „reprezentanţii fermei”: aceştia sunt tineri în vârstă de 19, 17 şi 16 ani, toţi din municipiul Ploieşti.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus măsura reținerii față de tânărul de 19 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Acesta urmează să fie prezentat în cursul acestei zile magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad în vederea dispunerii măsurilor legale, în timp ce față de cei doi minori se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au beneficiat de suportul Biroului de Analiză a Informațiilor Hunedoara și a Serviciului de Operațiuni Speciale Hunedoara.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *