Bosch renunță la mega-investiția din Simeria

Compania Bosch nu va mai construi fabrica de mașini de spălat pe cele 40 de hectare de la marginea orașului Simeria. La un an de când Primăria Simeria a emis autorizația de construcție pentru noua uzină, reprezentanții companiei au anunțat că renunță la investiție. „BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-și continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa. BSH are o rețea de producție în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerințele în schimbare. Proprietatea din Simeria continuă să fie deținută de BSH și este dată spre folosință în prezent unei companii agricole locale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Construcţia uzinei a fost anunţată oficial în luna martie a anului 2018, după ce investitorii şi autorităţile au fost siguri de realizarea ei. Investiţia totală anunţată era estimată la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate peste 40 de hectare de teren la marginea oraşului Simeria, în zona nodului rutier al Autostrăzii A1 Deva – Sibiu. Totodată aici se află şi nodul de cale ferată de la Simeria Triaj, unul dintre cele mai mari din ţară. În noiembrie 2018, Primăria Simeria a eliberat autorizaţia de construire pentru uzina BSH Hausgeräte GmbH, companie a concernului german Bosch. „Avem certitudinea că în această perioadă de autorizaţie, de 12 luni va fi construită această fabrică şi că ulterior va aduce 700 – 800 de locuri de muncă”, declara atunci Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria. Deşi investiţia a fost anunţată oficial din luna martie a anului trecut, iar terenul fusese pregătit de şantier înainte cu câteva luni de semnarea autorizaţiei de construire, începerea efectivă a lucrărilor nu a mai avut loc. Pentru ca fabrica de mașini se spălat să poată fi construită, peste 50 de proprietari au vândut parcelele deţinute la marginea oraşului Simeria. Planurile inițiale prevedeau ca uzina să producă din 2020, până la un milion de maşini de spălat anual, şi să aducă peste 700 de noi locuri de muncă în următorii ani, susţineau, anul trecut, reprezentanţii companiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină