Bosch renunță la mega-investiția din Simeria

Compania Bosch nu va mai construi fabrica de mașini de spălat pe cele 40 de hectare de la marginea orașului Simeria. La un an de când Primăria Simeria a emis autorizația de construcție pentru noua uzină, reprezentanții companiei au anunțat că renunță la investiție. „BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-și continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa. BSH are o rețea de producție în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerințele în schimbare. Proprietatea din Simeria continuă să fie deținută de BSH și este dată spre folosință în prezent unei companii agricole locale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Construcţia uzinei a fost anunţată oficial în luna martie a anului 2018, după ce investitorii şi autorităţile au fost siguri de realizarea ei. Investiţia totală anunţată era estimată la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate peste 40 de hectare de teren la marginea oraşului Simeria, în zona nodului rutier al Autostrăzii A1 Deva – Sibiu. Totodată aici se află şi nodul de cale ferată de la Simeria Triaj, unul dintre cele mai mari din ţară. În noiembrie 2018, Primăria Simeria a eliberat autorizaţia de construire pentru uzina BSH Hausgeräte GmbH, companie a concernului german Bosch. „Avem certitudinea că în această perioadă de autorizaţie, de 12 luni va fi construită această fabrică şi că ulterior va aduce 700 – 800 de locuri de muncă”, declara atunci Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria. Deşi investiţia a fost anunţată oficial din luna martie a anului trecut, iar terenul fusese pregătit de şantier înainte cu câteva luni de semnarea autorizaţiei de construire, începerea efectivă a lucrărilor nu a mai avut loc. Pentru ca fabrica de mașini se spălat să poată fi construită, peste 50 de proprietari au vândut parcelele deţinute la marginea oraşului Simeria. Planurile inițiale prevedeau ca uzina să producă din 2020, până la un milion de maşini de spălat anual, şi să aducă peste 700 de noi locuri de muncă în următorii ani, susţineau, anul trecut, reprezentanţii companiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei