Blocul fantomă din Hunedoara, tot mai pustiu. Măsură radicală luată de primărie! Oare va avea succes?

174

O clădire de locuințe sociale din Hunedoara, aflată în proprietatea municipalității, a ajuns să fie cunoscută sub numele de „blocul-fantomă“ sau „blocul groazei“, din cauza mizeriei pe care o făceau locatarii și a condițiilor degradante în care aceștia trăiesc.

Fostul cămin de nefamilişti construit în anii ´70, pe strada Mureșului, a beneficiat de reparații și amenajări de mai multe ori în ultimii ani, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara, însă oamenii care locuiesc aici l-au readus în starea dezastruoasă în care se află.

De asemenea, pentru că mulți dintre locatari obișnuiau să arunce gunoaiele menajere direct pe geam, în fața sau în spatele clădirii, în împrejurimile acesteia s-au adunat movile de deșeuri, care ajungeau până la primul etaj al blocului.

Printr-o conductă, apa uzată provenită de la băile comune din clădire, se deversează chiar în fața blocului. Acțiunile de salubrizare au avut loc frecvent, mai multe tomberoane au fost aduse în apropierea blocului, însă localnicii din blocul fantomă nu au renunțat la obiceiul care le-a adus o mulțime de reclamații de la vecini.

În 2021, municipalitatea a renunțat la planurile de reabilitare a clădirii în care locuiau atunci circa 150 de oameni, majoritatea copii din familii cu o situație materială precară.

O expertiză tehnică a arătat că imobilul nu prezintă siguranță, astfel că se impune demolarea acestuia. Înainte ca blocul să fie pus la pământ, autoritățile locale au trebuit să găsească noi locuințe sociale, pentru chiriașii blocului-fantomă.

„Din cele 96 de locuințe ale blocului social, 64 au fost eliberate, iar locatarii au fost mutați în alte două blocuri sociale din Hunedoara. După eliberarea încăperilor, ferestrele și ușile acestora au fost zidite, astfel încât accesul în interior să fie blocat”, a informat Primăria Hunedoara.

Pe măsură ce municipalitatea le va găsi noi locuințe sociale familiilor din blocul fantomă, fostele locuințe pentru care achitau o chirie modică vor fi dezafectate și blindate, iar după ce ultimii locatari rămași aici se vor muta, autoritățile vor începe demersurile pentru demolarea construcției.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Blocul fantomă din Hunedoara, tot mai pustiu. Măsură radicală luată de primărie! Oare va avea succes?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *