Blocul fantomă din Hunedoara se pregătește să dispară

3661

În „blocul fantomă” de pe Strada Mureșului, din Hunedoara, locatarii obișnuiesc să arunce gunoaiele direct din locuințe în spatele clădirii.

Potrivit Primăriei Hunedoara, tone de gunoaie au fost ridicate din zonă, iar municipalitatea anunță demolarea blocului. „Nu este prima dată când cetățenii care locuiesc aici (mulți fără forme legale) provoacă un adevărat focar de infecție prin aruncarea deșeurilor la voia întâmplării. Blocul de locuințe sociale aflat în proprietatea Primăriei urmează să fie demolat, din cauză că, în urma unei expertize tehnice făcute la solicitarea instituției, a rezultat că imobilul nu mai poate fi reabilitat. Ani la rând, locuitorii de aici au aruncat gunoiul menajer de pe geam, în spatele blocului”, a informat Primăria Hunedoara.

Unii dintre locatari au fost evacuați, iar în perioada următoare vor urma alte evacurări. „Cei care nu au domiciliul în municipiul Hunedoara vor fi trimiși în localitățile de domiciliu. Ulterior, vom demola clădirea, pentru că deși am avut bunăvoință, cei care locuiesc aici pur și simplu au distrus-o”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Potrivit reprezentanților primăroeo. blocul este un focar de infecție și un pericol pentru sănătatea populației, iar zilele caniculare din ultima perioadă au „contribuit” la agravarea situației.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *