Biserică nouă în curtea Poliţiei judeţene

97

DSC_0060O biserică ortodoxă a fost ridicată în curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, iar de săptămâna viitoare, porţile ei vor fi deschise atât pentru poliţişti, cât şi pentru civili.

Locul ales pentru ridicarea bisericii din lemn este inedit. Lăcaşul de cult care îi va avea drept ocrotitori pe  „Sfântul Mare Mucenic Mina” şi pe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” va funcţiona în curtea IPJ Hunedoara. Construcţia bisericii a început în urmă cu aproximativ un an.

„Biserica a fost realizată din fonduri exclusiv extra-bugetare, între anii 2012-2013, după proiectul arhitectei Angela Kalauzs, iar pictura interioară fost realizată în tehnica tempera de pictorul bisericesc Constantin Bumbu. Locaşul de cult respectă arhitectura specifică bisericilor ortodoxe hunedorene, fiind construit din lemn de brad şi  cu un turn-clopotniţă situat în partea de apus. A fostcreată o cale de acces în biserică, pentru devenii care vor să asiste la slujbele religioase sau vor veni să se roage aici”, a spus inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.www

Bogdan Niţu va fi cel care va sluji la biserica din curtea IPJ Hunedoara. Aceasta pentru că poliţistul este şi preot. Bogdan Niţu nu va fi remunerat pentru serviciile pe care le va desfăşura în biserică. În schimb, ca orice lăcaş de cult, şi cel ridicat în curtea inspectoratului va avea o cutie a milei, unde credincioşii pot face donaţii pentru cei sărmani sau pentru a contribui la cheltuielile de administrare ale bisericii.

Proiectul bisericii din curtea Poliţiei Judeţene este unic la nivel naţional. Reprezentanţii IPJ Hunedoara susţin că astfel vor să se apropie de comunitatea locală. Luni, 11 noiembrie, la slujba care va avea loc aici au fost invitaţi să participe părintele Laurenţiu – mitropolitul Ardealului, Nicodim – episcopul Severinului şi Strehaiei şi părintele Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Biserică nouă în curtea Poliţiei judeţene

  1. Negru

    Asadar, separatia Bisericii de Stat este o abureala, statul incurajeaza Biserica intru prostirea poporului si intru acapararea banilor si a voturilor de la tampiti. Suntem in secolul XXI (21, pentru cine nu stie asa), biserica are cam acelasi rit cu al vrajitoarelor tiganci, religiile sunt idiotenii inventate de unii oameni pentru prostirea celor multi. Cred ca Dumnezeu, acolo unde se afla El, se distreaza pe seama prostiei noastre. Ca sa nu mai punem la socoteala cum se vor simti oamenii care locuiesc in jur si care, in zilele de sarbatoare, vor fi treziti, vrand-nevrand, de clopotele noii biserici. Stiti ca in Romania sunt 64.000 de popi si abia 45.000 de medici? Stiti ca medicii emigreaza din Romania din cauza conditiilor de munca si a remuneratiei slabe? Ati auzit de vre-un popa care a emigrat? Ar fi timpul ca jurnalistii sa inceapa sa gandeasca si sa prezinte lucrurile in lumina adevarului, sa nu mai fie partasi la prostirea intentionata a poporului, sa ajute oamenii sa se civilizeze… Este timpul sa facem si noi, romanii, o societate civilizata, respectat in lume. Pentru asta este nevoie de legi bune care sa fie respectate. Biserica (indiferent care) a aratat timp de 2.000 de ani ca nu poate fi la inaltimea timpurilor. Renuntati sa le mai faceti jocul satanelor in sutana, oameni pusi pe inavutire cu cat mai putina munca, pe seama societatii pe care o paraziteaza sistematic.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.