BILANŢ RUTIER Peste 70 de accidente rutiere grave au avut loc în primele şase luni

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA scăzut numărul accidentelor grave petrecute în judeţul Hunedoara, susţin reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, care au prezentat un bilanţ al evenimentelor înregistrate în perioada ianuarie – iunie a acestui an.

De la începutul anului, pe şoselele hunedorene s-au petrecut 77 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 13 oameni şi rănirea gravă a altor 79. Poliţiştii susţin că numărul tragediilor s-a diminuat faţă de anii trecuţi. „Este al patrulea an consecutiv, când la nivelul judeţului Hunedoara se înregistrează scăderi privind numărul accidentelor grave şi al consecinţelor acestora”, au informat reprezentanţii SPR Hunedoara. În primele şase luni ale anului trecut, de exemplu, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere petrecute pe drumurile din judeţ a fost de 17.

Trafic sigur pe autostradă

Cele mai multe dintre tragedii au avut loc pe drumurile naţionale. DN7 Arad – Sibiu, care străbate judeţul Hunedoara pe ruta Ilia – Deva – Simeria – Orăştie, este considerată şoseaua cu cel mai înalt grad de risc în privinţa producerii unor accidente, din cauza traficului intens. Poliţiştii susţin că darea în funcţiune a autostrăzii Deva – Orăştie a dus la scăderea numărului de evenimente petrecute pe DN7. Autostrada a preluat o parte din traficul greu de pe şoseaua naţională. De asemenea, până în prezent, niciun accident grav nu s-a petrecut pe autostrada A1, Deva – Orăştie.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului