Bătut de poliţişti, un tânăr a rămas fără un rinichi. Agresorii au fost trimişi în judecată

236

1531580_656419261067416_1430178718_nProcurorii au trimis în faţa instanţei doi poliţişti hunedoreni, acuzaţi de purtare abuzivă. Un tânăr din Petrila îi acuză că l-au bătut măr, iar în urma violenţelor la care a fost supus, chiar în sediul Poliţiei Deva, medicii au trebuit să îi scoată rinichiul drept.

În noiembrie 2009, Ionuţ Puian şi patru dintre prietenii săi, au fost prinşi la furat de combustibil, pe o stradă din Deva. Tânărul, în vârstă de 19 ani la acea dată, a fost adus la sediul Poliţiei, iar în timpul anchetei la care a fost supus, a stârnit furia celor care îl supravegheau. Doi poliţişti l-au lovit cu pumnii şi picioarele până ce acesta şi-a pierdut cunoştiinţa. A fost dus la spital, dar nu a rămas internat, fiind rechemat la audieri. Văzând că starea tânărului s-a agravat, poliţiştii care l-au anchetat i-au propus un târg, susţine acesta. I-au spus că îl vor lăsa liber şi că va trebui să „uite” incidentul şi nu spună nimănui despre ceea ce i s-a întâmplat.

Ionuţ Puian a ajuns din nou în spital, iar din cauza complicaţiilor, medicii au trebuit să îi extirpeze un rinichi. „Am fost bătut până mi-am pierdut cunoştiinţa de către poliţişti, iar apoi aceştia au încercat să pună piedici anchetei, prin ascunderea adevărului, astfel încât de-abia acum dosarul a ajuns în instanţă. Între timp viaţa mea s-a schimbat, din cauza handicapului pe care îl am”, a spus tânărul. Procesul în care cei doi poliţişti sunt judecaţi pentru purtare abuzivă are loc la Judecătoria Deva.

Comentarii FB

comentarii
8 thoughts on “Bătut de poliţişti, un tânăr a rămas fără un rinichi. Agresorii au fost trimişi în judecată

 1. Florin

  Frumos cinste Politiei Municipale Deva acesta este Politia din zilele noastre si nu strica un jurnalist imaginea politiei domnule „dey” cum zici tu ” te-ai bagat si tu in seama din lipsa de ocupatie sau din dorinta de a strica imaginea politiei si mai tare” imaginea o strica angajati politiei care sunt incompetenti care habar nu au sa aplice legea orice fata ar fi savarsit acest tanar trebuai sa aplice legea acesti politisti nu sa dea cu pumni si picioarele daca parerea ta e ca „se apuca lumea de furat la cum ii ridici tu in slavi pe hoti si pe politistii care l-au prins dupa tine ar trebui condamnati la moarte!” fiecare isi trage faptele domnule, asta nu inseamna ca acesti doi politisti au dreptul sa il omoare in bataie si din mesaj postat de tine dupa cum ai inceput isi da seama toata lumea ca esti unul din cei care are legatura cu acest caz si care este deranjat ca un jurnalist a indraznit sa faca public cazul ! Felicitari domnului Daniel Guta pentru articol.

  Reply
 2. Lenard

  O poveste posibil adevarata, ca si scuzele lui Sebastian!!!

  Familia lui Ciocodeica Sebastian Adrian este, zice lumea, o familie de vechi securisti. Mama lui Sebastian Adrian Ciocodeica este Daniela Ciocodeica a carui tata, zice lumea, a fost unul dintre securistii sefi pe judetul Hunedoara, la informatii. Cu ajutorul lui multi oameni politici de azi nu mai au dosare. Fiica, Daniela, mama lui Sebastian Adrian, a fost sefa corpului de control CFI pe Combinatul Minier Valea Jiului. Impreuna cu familia Surulescu a facut si desfacut politica comunista din Valea jiului. Dupa 1990 impreuna cu Surulescu Junior a fost membra in PNL si membra in multe consilii de admonistratie pe milioane de lei. Impreuna cu Surulescu Senior a reusit inainte de 1990, prin interventii la PCR sa-si bage sotul, Vasile Ciocodeica, la Institutul de Mine Petrosani direct de la o scoala generala. In anii de dupa 1990 Daniela impreuna cu Smilu Schreter a dat Combinatului Minier Valea Jiului o teapa de cateva milioane de lei ceausisti. A scapat de puscarie pentru ca taticul, fost mare securist, a avut prieteni in vechiul sistem, iar securistii s-au ajutat intre ei. De asta s-a tergiversat dosarul de tentativa de omor, in cazul lui Ionut.. Cum s-ar zice, orice are o explicatie! Actualmente, Daniela este mare contabila sefa la Preparatia Coroesti, calitate in care foloseste zilnic masina (un ARO) Preparatiei fara bani personali. Sunt disperati, ca famiie securista, ca prin acest dosar se poate ajunge la matrapazlacurile familiei, „foarte” cinstita.

  Tine-te tare baiete ca multi au parere ” buna” de familia Ciocodeica!

  Reply
  1. ionutz

   or fi fost ei securisti da sa nu uite ca acele vremuri au apus de mult oricat de greu va fi sa stie ca de scapat nu scapa daca e nevoie voi merge pana la drepturile omului , da la ei numa scuze dar probe in apararea lor nimic daca ar fi asa cum se cred nevinovati dc au refuzat testarea cu detectoru de minciuni :)))) daca nu ai de ascuns ceva nu ai avea dc sa te feresti !!!va multumesc mult de informatiile oferite

   Reply
 3. ionutz

  Domni politisti Ciocodeica Sebastian Adrian si Moldovan Ioan Horatiu au invatat ca in timpul audierilor trebe sa aplice legea pumnilor si a picioarelor daca li se cere un avocat din oficiu, pe langa cei doi au avut nevoie si de complicitatea colegilor Petresc Giani Petru, Ghilea Constantin, Popa Romeo Alin,Seceleanu Alexandru Norocel care stiu de bataia aplicata de colegi lor si in loc sa sesizeze superiori pentru cele intaplate ei au ascuns faptele facute de colegi lor si alti colegi la care sa cerut ajutoru pentru a interveni pe langa procurorul de caz cum ar fi domnul Godisteanu Eugen,Radu Cristian,Marila Claudiu ,clica smecherilor de la Politia Municipala Deva !!

  Reply
 4. Lenuta

  Ideea este ca nu asa se scrie un articol. Politistii trebuiau dati cu nume si prenume, incadrare in politie, sectiala care lucreaza. Atunci aveam si noi o imagine despre eroii lumii de azi. Asa avem doi politisti care au batut pe cineva. Asa, si??? Nume , tata, nume!!!

  Reply
 5. dey

  Bai Daniel Guta cel care ai scris acest articol de unde afirmi tu ca politistii i-au propus un targ acelui tanar hot de motorina ai fost cumva si tu acolo sau te-ai bagat si tu in seama din lipsa de ocupatie sau din dorinta de a strica imaginea politiei si mai tare?in locul celor doi politisti maibe te-as da in judecata pentru aceste informatii inventate.dupa articolul facut de tine se apuca lumea de furat la cum ii ridici tu in slavi pe hoti si pe politistii care l-au prins dupa tine ar trebui condamnati la moarte!

  Reply
  1. ionutz

   nu stiam ca legea se aplica cu pumni si picioarele ,dorintta de a strica imaginea politiei au facuto acesti politisti domnule nu jurnalisti ci cei doi politisti Ciocodeica Sebastian Adrian si Moldovan Ioan Horatiu si pe langa cei doi si alti smecheri care dau telefoane in disperare pe la colegi mai mari in grad pentru a interveni pe langa procurori etc .

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *