Bătrânii preveniți asupra escrocilor de la telefon

Marți, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au organizat, la sediul Centrului Social, o activitate de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, despre infracțiunile de înșelăciune comise prin metoda “accidentul”. La activitate au participat 16 persoane, potențiale victime ale infractorilor, care dețin telefon fix la domiciliu. Acestea au primit din partea polițiștilor broșuri informative și recomandări preventive. Vârstnicii au aflat astfel care este modul de operare al infractorilor și, cel mai important, felul în care trebuie sa reacționeze la un apel telefonic precipitat, care anunță un accident grav comis de o rudă apropiată.

„Polițiștii le-au recomandat celor prezenți să închidă de îndată telefonul și să apeleze persoanele despre care li s-a spus că ar fi comis un accident, să nu dea detalii despre sumele de bani pe care le dețin în casa și să nu se întâlnească cu persoane necunoscute pentru a le înmâna bani. Persoanele prezente au apreciat demersul preventiv, au considerat foarte utilă întâlnirea cu polițiștii și au precizat că vor disemina informația primita la ședințele de bloc la care vor participa”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva