Bătrânii preveniți asupra escrocilor de la telefon

Marți, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au organizat, la sediul Centrului Social, o activitate de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, despre infracțiunile de înșelăciune comise prin metoda “accidentul”. La activitate au participat 16 persoane, potențiale victime ale infractorilor, care dețin telefon fix la domiciliu. Acestea au primit din partea polițiștilor broșuri informative și recomandări preventive. Vârstnicii au aflat astfel care este modul de operare al infractorilor și, cel mai important, felul în care trebuie sa reacționeze la un apel telefonic precipitat, care anunță un accident grav comis de o rudă apropiată.

„Polițiștii le-au recomandat celor prezenți să închidă de îndată telefonul și să apeleze persoanele despre care li s-a spus că ar fi comis un accident, să nu dea detalii despre sumele de bani pe care le dețin în casa și să nu se întâlnească cu persoane necunoscute pentru a le înmâna bani. Persoanele prezente au apreciat demersul preventiv, au considerat foarte utilă întâlnirea cu polițiștii și au precizat că vor disemina informația primita la ședințele de bloc la care vor participa”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști