Bătrâni lăsaţi fără agoniseala de-o viaţă

Doi bătrâni în municipiul Petroşani, un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 95 de ani, au rămas fără sumele agonisite cu mare greutate după acelaşi mod de operare. Cei doi bătrâni au căzut victime ale unor escroace care s-au prezentat a fi reprezentantele unui lanţ de magazine.

 

baniAstfel, la Poliţia Municipiului Petroşani s-a prezentat un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Petroşani, care a sesizat faptul că la domiciliul său s-au prezentat trei persoane de sex feminin, care s-au recomandat drept reprezentante ale unui lanţ de magazine şi care ofereau spre vânzare produse cosmetice la preţuri promoţionale. „Cele trei persoane i-au oferit bărbatului un card de fidelitate sub pretextul că va putea beneficia de produse gratuite, însă, profitând de neatenţia acestuia, i-au sustras suma de 2.500 lei, ce se afla într-un plic, într-un dulap din sufragerie”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara. Câteva ore mai târziu, poliţiştii au fost sesizaţi şi de femeia în vârstă de 95 de ani, din municipiul Petroşani, care le-a povestit că la domiciliul său s-a  prezentat o persoană de sex feminin care s-a recomandat ca fiind reprezentantă a unui lanţ de magazine şi care i-a oferit spre vânzare produse cosmetice la preţuri promoţionale. „După ce suspecta a părăsit locuinţa, persoana vătămată a constatat lipsa sumei de 15.000 lei, sumă pe care o păstra într-o cutie din carton, în dormitor”, au mai spus sursele citate anterior. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările  fiind continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea identificării persoanelor suspecte şi a recuperării prejudiciului.

Cum să evitaţi astfel de înşelătorii

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu ţineţi în locuinţă sume mari de bani sau bijuterii şi să nu  furnizaţi  informaţii către vecini, prieteni, cunoştinţe, rude etc. despre sumele de bani pe care le deţineţi. La intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulţi locatari) este recomandată montarea unei instalaţii cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute. De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute care pretind că sunt reprezentante ale unor instituţii furnizoare de utilităţi sau servicii publice dacă nu aveţi garanţia identităţii acestora. Dacă aveţi suspiciuni cu privire la prezenţa ori intenţia infracţională a unor persoane suspecte în zona în care locuiţi, nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva