Bătăușul din parc rămâne în arest preventiv

594

Alexandru Cobzaru (29 de ani), acuzat că a trântit în cap un copil de 13 ani, într-un loc de joacă din Hunedoara, a cerut instanței să fie eliberat din arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a respins cererea formulată de inculpat, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar, astfel că acesta va rămâne în arest.

Alexandru Cobzaru va fi judecat pentru tentativă de omor şi tulburarea liniştii publice, dar și pentru violență în familie. În 7 februarie, un copil de 13 ani, trântit în cap de Alexandru Cobzaru, într-un loc de joacă din Hunedoara, a suferit o fractură craniană, în zona occipitală, cu pierdere de cunoştinţă şi amnezie retrogradă şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Scenele agresiunii au fost filmate cu un telefon mobil, iar clipul video de câteva zeci de secunde au stârnit un val de furie pe reţelele sociale. În imagini se vede cum Alexandru Cobzaru l-a atacat cu sălbăticie şi fără a avea vreo ezitare, pe copilul care se afla într-un loc de joacă amenajat într-un cartier din municipiu. Imaginile îl arătau pe tânăr îndreptându-se furios către copilul care se dădea pe un leagăn, iar după ce l-a înjurat, strigându-i „Vino aici, f… morţii mă-tii”, l-a strâns cu mâinile de gât, l-a ridicat deasupra capului său şi l-a trântit puternic de caldarâm. Copilul, care este chiar nepot al agresorului, s-a prăbuşit cu zgomot, lovindu-se cu capul şi cu spatele de tartan, iar după ce a mişcat de câteva ori din mâini şi a gemut, a rămas neclintit, leşinând din cauza şocului. Bătăuşul şi-a întors privirile de la victima aflată în stare de inconştienţă şi s-a îndreptat spre propriul fiu, în vârstă de şapte ani, aflat în acelaşi loc de joacă. L-a îmbrâncit şi pe acesta şi l-a înjurat, plecând apoi liniştit spre casă.

Mii de oameni au cerut pedepsirea bătăuşului din Hunedoara. La scurt timp autorul violenţelor a fost arestat. El a recunoscut fapta şi a susţinut că nu şi-a putut controla furia, aflând că minorii s-au certat. Alexandru Cobzaru se află în prezent în arest preventiv. Copilul rănit a fost externat, între timp, din spital.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *