Bătăușul din parc a fost condamnat pentru agresarea a doi copii

Hunedoreanul Alexandru Cobzaru (29 de ani), tânărul care a trântit în cap un copil de 13 ani într-un loc de joacă din Hunedoara, a fost condamnat în două dosare penale.

Judecătoria Hunedoara l-a condamnat pe Alexandru Cobzaru, la trei luni de închisoare pentru violență în familie, victima fiind fiul concubinei acestuia, un băiat în vârstă de opt ani. De asemenea, tânărul din Hunedoara va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 500 de lei familiei victimei sale. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, de asemenea, pe Cobzaru, într-un dosar penal, în care victimă a fost un minor. Tânărul din Hunedoara a primit o pedeapsă cumulată de trei ani și două luni, pentru lovire și alte violențe și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. El va trebui să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei familiei victimei, precum și daune materiale și cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă.
Alexandru Cobzaru, aflat în arest preventiv de cinci luni, fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor, după ce, în luna februarie, a trântit în cap un copil de 13 ani, în mijlocul unui loc de joacă pentru copii din Hunedoara. „În fapt, inculpatul, la data de 7 februarie 2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani – fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ doi metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de doi mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arătau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Copilul trântit în cap de Alexandru Cobzaru a suferit o fractură craniană, în zona occipitală, cu pierdere de cunoştinţă şi amnezie retrogradă şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Ulterior, agresorul a fost reţinut şi arestat preventiv.

La Judecătoria Hunedoara, Cobzaru a fost judecat pentru lovirea fiului concubinei sale, de opt ani, pe care, după ce a comis prima agresiune, l-a trântit de tartan, plecând apoi liniştit spre casă. Scenele violente din locul de joacă au fost filmate cu un telefon mobil, iar mii de oameni care le-au vizionat pe reţelele de socializare au cerut pedepsirea aspră bătăuşului din Hunedoara. El a recunoscut fapta şi a susţinut că nu şi-a putut controla furia, aflând că minorii s-au certat. După arestarea acestuia, a fost lansată o petiție on-line, semnată de zeci de mii de români, în care se solicita condamnarea pe viață a bărbatului, pentru violențele comise în locul de joacă.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului