Bătaie într-un club din Petroşani cu efecte transfrontaliere

*Libienii aflaţi în stagiu de pregătire la INSEMEX au fost snopiţi în bătaie de un grup de românaşi încinşi!

 

Un proiect internaţional de zeci de mii de euro, prin care grupuri de libieni sunt instruiţi la INSEMEX Petroşani, a fost la un pas de a fi zădărnicit de un scandal urmat de o bătaie ce a avut loc într-un club din Petroşani. Abia acum conducerea INSEMEX a putut răsufla uşurată, după ce libienii au ajuns acasă, iar firma angajatoare a trimis o scrisoare de intenţie privind continuarea stagiilor de pregătire.

 

libieniDe luni de zile a avut nevoie conducerea INSEMEX pentru a aduce în România, la Petroşani, 42 de libieni de la o mare companie petrolieră – Mellitah Oil din Tripoli, la un curs de pregătire de specialitate susţinut de specialiştii INSEMEX.  Iniţial, s-a mers pe ideea instruirii acestora în ceea ce priveşte echipamentele antiex. Ulterior, în urma vizitelor pe care le-au făcut reprezentanţii companiei la Institut, stagiul de pregătire a vizat instruirea oamenilor în ceea ce priveşte salvarea, activitatea de intervenţie în anumite situaţii pe platformele lor petroliere. Programul a cuprins pregătire teoretică, practică, dar şi o mulţime de vizite, aşa încât oaspeţii din Libia să se poată şi relaxa. Totul a fost pregătit ca la carte, cu atât mai mult cu cât, la finalul stagiului de pregătire, libienii urmau să prezinte un raport către compania – angajatoare, care să conţină punctul de vedere legat de instruire dar şi de ospitalitatea gazdelor. Un amănunt extrem de important, pentru că, cei de la INSEMEX erau conştienţi de faptul că viitorul acţiunilor de acest gen depinde de atitudinea lor şi că, dacă oamenii vor fi mulţumiţi de pregătirea de specialitate şi de tot ce li se oferă se deschide calea spre noi colaborări.  Iar în ianuarie deja se vorbea despre un nou grup de 50 de persoane care să vină la Petroşani, la instruire, ori, din două în două luni să vină câte un grup.

Acţiunea aducătoare de bani frumoşi atât pentru Institut, cât şi pentru comunitate, a fost, însă, la un pas de a fi zădărnicită de o bătaie ca-n filme ce a avut loc pe finalul anului trecut în Clubul Keops din Petroşani, imediat după ce libienii intraseră în posesia diplomelor.

Libienii, „călcaţi în picioare” de un grup de români

Se pare că totul a pornit de la nişte fete, cu care libienii flirtau, gest care „le-a dat foc” unor petrecăreţi români, care nu au putut să stea pasivi şi să vadă cum străinii ”le iau” fetele. Sunt surse care spun că agresiunea ar fi fost pregătită minuţios, pentru că nu era prima dată când angajaţii companiei petroliere intrat în clubul respectiv, iar românaşii noştri ar fi aşteptat doar momentul potrivit să atace. „Într-adevăr, a fost înregistrat un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe. Cercetarea se desfăşoară sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani”, au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara. Iar procurorii confirmă începerea urmăririi penale în acest caz. Procurorul Dumitru Ilinca, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani spune că „şapte persoane, cetăţeni libieni au fost agresate, dar nu au depus plângere. Faţă de trei persoane, cetăţeni români, s-a început urmărirea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Din declaraţiile cetăţenilor libieni a rezultat că au fost mai multe persoane implicate în agresiune, dar nu au putut fi identificate”.

Instruirea merge mai departe

Potrivit unor informaţii, libienii nu au depus plângere, deşi au fost loviţi cu sete, cum se spune, pentru a nu fi nevoiţi să vină înapoi în România pentru alte declaraţii sau în eventualitatea unui proces penal. Dar, altercaţia din club a fost la un pas de a avea un efect nefast asupra continuării stagiului de pregătire derulat de INCD – INSEMEX, ceea ce ar fi produs pierderi extrem de mari pentru firma respectivă. Abia acum reprezentanţii Institutului pot răsufla uşuraţi şi au fost de acord să dea o declaraţie de presă, pentru că au fost contactaţi de compania petrolieră în vederea continuării pregătirii. „Am primit o scrisoare de intenţie din partea companiei petroliere să facem o ofertă pentru următorul grup care va veni la noi, la instruire”, a declarat Constantin Lupu, directorul general al INSEMEX Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Bătaie într-un club din Petroşani cu efecte transfrontaliere

  1. Adi

    Oare cand s-or desalbaticii si aia de acolo? Mai grav e ca toti suntem pusi laolalta cu unele animale autodeclarate oameni.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva