Bărbat ridicat de polițiști de la terasă, după ce a refuzat carantinarea

Joi, în baza deciziei Direcției de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, de confirmare a carantinării instituționalizate a unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Petroşani (contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv Covid-19), poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani, însoţiţi de echipaj al Ambulanţei, s-au deplasat la locuința celui în cauză, în vederea realizării transportului la locul de carantinare.

Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, ci la terasa unui bar din Petroşani, de unde a declarat că refuză să intre în carantină instituționalizată, motivând că a făcut două teste, iar rezultatul acestora este negativ.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În urmă cu două zile, bărbatul de 39 de ani (care ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu), a fost găsit de poliţişti pe raza municipiului Petroşani şi sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru părăsirea carantinării (ocazie cu care a fost informată D.S.P. Hunedoara, pentru a dispune măsurile care se impun).

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!