Banda folosită la transportul cărbunelui a fost cuprinsă de flăcări

779

Un nou incendiu a izbucnit, miercuri, în jurul orei 1:30, în incinta fostei mine Petrila, la o bandă transportoare destinată extragerii cărbunelui. Exploatarea minieră din Valea Jiului este dezafectată, însă unele dintre clădirile și instalațiile de pe terenurile ei sunt folosite pentru depozitarea și transportul cărbunelui provenit de la Mina Lonea și trimis Termocentralei Paroșeni.

„S-a intervenit la fosta mină Petrila, obiectiv momentan dezafectat, la un incendiu izbucnit la o bandă transportoare. A ars cauciucul din componența benzii transportoare, pe o distanță de aproximativ 120 metri liniari. Pompierii din Petroșani au intervenit cu două autospeciale și șase subofițeri, alături de serviciul voluntar pentru Situații de Urgență Petrila care s-a deplasat la fața locului cu o autospeciala și trei pompieri”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Cauza probabilă a incendiului a fost, potrivit pompierilor, utilizarea focului deschis în spatii închise, însă aceștia nu au găsit elemente care să conducă la concluzia că focul a fost pus intenționat. În urmă cu două săptămâni, în aceeași clădire un alt incendiu a cuprins banda transportoare de cărbune.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.