Balta Săulești, dispărută sub șantierul magistralei feroviare de mare viteză

Balta Săuleşti a fost până în urmă cu câţiva ani un loc preferat al pescarilor. Se întindea pe aproape cinci hectare, în apropiere de Simeria şi Deva, fiind mărgininită de Drumul Naţional 7, un drum local al Simeriei, magistrala feroviară şi calea ferată Hunedoara – Simeria.

Câteva izvoare alimentau lacul populat de crap, ştiucă, somn şi biban. Seceta din ultimii ani, dar şi construcţia noii magistralei feroviare din vestul ţării au schimbat soarta bălţii de la Săuleşti. O parte a terenului a fost ocupată de şantierul feroviar. Restul întinderii a devenit o păşune, pe care din loc în loc au rămas pâlcuri de stuf.

În zonă, un sector al căii ferate Hunedoara – Simeria a fost reconstruit, odată cu modernizarea tronsonului Simeria – Gurasada. Două pasaje sunt ridicate în imediata vecinătate a fostei bălţi, pe traseul noii magistrale. Cel mai spectaculos dintre ele se află la intersecţia căii ferate Hunedoara – Simeria, cu sectorul Simeria – Gurasada.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara