Avram Iancu a ratat, a doua oară, traversarea Canalului Mânecii

După aproape 11 ore de înot în apa rece din Canalul Mânecii, sportivul Avram Iancu a eșuat pentru a doua oară în tentativa de a fi primul român care reușește să străbată astfel distanța dintre Anglia și Franța.

El și-a încheiat cursa la jumătatea distanșei, după ce a înotat mai bine de 20 de kilometri în apa a cărei temperatură nu depășește 16 grade.

Sportivul de 38 de ani a fost oprit de echipajul ambarcațiunii care îl însoțea în cursă după ce, în ultima oră de înot, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid.

El a avut nevoie de mai multe pauze în care a acuzat stări de vomă, și a fost nevoit să abandoneze.

Pe tot parcursul încercării sale, Avram Iancu a purtat doar slipul, casca și dopuri de urechi, pentru că regulile Asociației care organizează aceste traversări nu permit sportivilor să poarte costum de neopren.

Este pentru a doua oară în ultimele două luni când înotătorul Avram Iancu, bibliotecar la Petroșani, și-a încercat puterile în apa rece din Canalul Mânecii, în tentativa de a fi primul român care străbate înot distanța dintre Marea Britanie și Franța.

La începutul lunii august, el a fost nevoit să abandoneze cursa spre malul francez din cauza valurilor foarte mari care l-au îndepărtat mult de traseul optim pe care ar fi putut ajunge pe malul francez, românul aflându-se atunci la circa 15 kilometri de final. El se va întoarce acasă la începutul săptămânii viitoare, dar deocamdată nu a avansat posibilitatea unei noi tentative.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român.

SURSA: http://www.romania-actualitati.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva