Avram Iancu a ratat, a doua oară, traversarea Canalului Mânecii

După aproape 11 ore de înot în apa rece din Canalul Mânecii, sportivul Avram Iancu a eșuat pentru a doua oară în tentativa de a fi primul român care reușește să străbată astfel distanța dintre Anglia și Franța.

El și-a încheiat cursa la jumătatea distanșei, după ce a înotat mai bine de 20 de kilometri în apa a cărei temperatură nu depășește 16 grade.

Sportivul de 38 de ani a fost oprit de echipajul ambarcațiunii care îl însoțea în cursă după ce, în ultima oră de înot, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid.

El a avut nevoie de mai multe pauze în care a acuzat stări de vomă, și a fost nevoit să abandoneze.

Pe tot parcursul încercării sale, Avram Iancu a purtat doar slipul, casca și dopuri de urechi, pentru că regulile Asociației care organizează aceste traversări nu permit sportivilor să poarte costum de neopren.

Este pentru a doua oară în ultimele două luni când înotătorul Avram Iancu, bibliotecar la Petroșani, și-a încercat puterile în apa rece din Canalul Mânecii, în tentativa de a fi primul român care străbate înot distanța dintre Marea Britanie și Franța.

La începutul lunii august, el a fost nevoit să abandoneze cursa spre malul francez din cauza valurilor foarte mari care l-au îndepărtat mult de traseul optim pe care ar fi putut ajunge pe malul francez, românul aflându-se atunci la circa 15 kilometri de final. El se va întoarce acasă la începutul săptămânii viitoare, dar deocamdată nu a avansat posibilitatea unei noi tentative.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român.

SURSA: http://www.romania-actualitati.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019