Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva

Primăria Deva a făcut primele achiziţii necesare modernizării transportului public local. Peste 400.000 de lei sunt cheltuiţi pe studii de fezabilitate, consultanţă şi documentaţii. Primăria a achiziţionat cu 130.000 de lei prestarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate cu elemente D.A.L.I pentru investiţia „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente” din municipiul Deva.

Contractul atribuit în 8 noiembrie societăţii Green Business, va cuprinde: studiu topografic, studii geotehnice, calculul emisilor GES şi expertize tehnice la drumuri, precum şi realizareaa documentaţiilor pentru obţinerea Certificatului de urbanism şi a avizelor şi acordurilor solicitate prin acesta.

Aceaşi societate comercială a obţinut şi contractul de servicii de consultanţă în vederea elaborării secţiunilor tehnice ale cererilor de finanţare în vederea implementării proiectului „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Contractul are o valoare de 68.000 de lei. Primăria Deva a mai achiziţionat, în septembrie 2018, de la societatea Green Business, serviciile de elaborare a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Valoarea contractului se ridică la 90.000 de lei.
De asemenea, administraţia locală achită 128.000 de lei aceleiaşi societăţi pentru elaborarea unui studiu de oportunitate privind achizitionarea de vehicule ecologice pentru sistemul de transport public local. Studiul de oportunitate va cuprinde următoarele: studiu de trafic, calculul emisiilor GES, studiu de oportunitate pentru achiziţionarea de vehicule ecologice şi sisteme moderne de gestionare a transportului public local (sistem ticketing, informarea călătorilor, supraveghere video etc). Acesta este necesar pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene.

Serviciile de elaborare a documentaţiilor urbanistice şi a documentaţiilor tehnico-economice pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public local, prin achiziţionare de vehicule ecologice se află în faza de licitaţie publică, oferta primăriei fiind de 320.208 lei. „Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!         ”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate         VORBE, NU FAPTE! Protest cetăţenesc în Sântandrei, la „Zebra Morții”. Un an de când CJ Hunedoara a trâmbiţat un giratoriu care n-a mai apărut         DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute         ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara         Peste 350 de metri cubi de lemn au fost confiscați de jandarmi în 2019         Apel pentru deschiderea de urgență a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens         Accident grav în Deva, pe o trecere de pietoni         O elevă a pus Poliția pe drumuri, pentru a-și aduce iubitul înapoi         Interlopi reținuți după ce au intrat peste un tânăr pentru a-l obliga să achite o datorie         Cinematograful Flacăra s-a închis