Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva

Primăria Deva a făcut primele achiziţii necesare modernizării transportului public local. Peste 400.000 de lei sunt cheltuiţi pe studii de fezabilitate, consultanţă şi documentaţii. Primăria a achiziţionat cu 130.000 de lei prestarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate cu elemente D.A.L.I pentru investiţia „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente” din municipiul Deva.

Contractul atribuit în 8 noiembrie societăţii Green Business, va cuprinde: studiu topografic, studii geotehnice, calculul emisilor GES şi expertize tehnice la drumuri, precum şi realizareaa documentaţiilor pentru obţinerea Certificatului de urbanism şi a avizelor şi acordurilor solicitate prin acesta.

Aceaşi societate comercială a obţinut şi contractul de servicii de consultanţă în vederea elaborării secţiunilor tehnice ale cererilor de finanţare în vederea implementării proiectului „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Contractul are o valoare de 68.000 de lei. Primăria Deva a mai achiziţionat, în septembrie 2018, de la societatea Green Business, serviciile de elaborare a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Valoarea contractului se ridică la 90.000 de lei.
De asemenea, administraţia locală achită 128.000 de lei aceleiaşi societăţi pentru elaborarea unui studiu de oportunitate privind achizitionarea de vehicule ecologice pentru sistemul de transport public local. Studiul de oportunitate va cuprinde următoarele: studiu de trafic, calculul emisiilor GES, studiu de oportunitate pentru achiziţionarea de vehicule ecologice şi sisteme moderne de gestionare a transportului public local (sistem ticketing, informarea călătorilor, supraveghere video etc). Acesta este necesar pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene.

Serviciile de elaborare a documentaţiilor urbanistice şi a documentaţiilor tehnico-economice pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public local, prin achiziţionare de vehicule ecologice se află în faza de licitaţie publică, oferta primăriei fiind de 320.208 lei. „Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara