AVERTISMENT ALDE HUNEDOARA. Cârpelile Guvernului Orban demolează economia României

România îşi va dubla deficitul bugetar, iar rectificarea bugetară nu oferă soluţii concrete la criza fără precedent care se instalează în lume. Guvernul operează cu cârpeli de moment, în timp ce România e pe punctul de a pierde cursa de competitivitate în faţa ţărilor din regiune. Prin rectificarea anunţată, Guvernul Orban pare că o ia pe urmele regimului Băsescu – Udrea. “Suntem la ananghie şi România are nevoie, mai mult ca oricând de politicieni serioşi, lideri care să uite de interesele electorale şi să ia măsuri concrete”, este de părere Mircea Ioan Moloţ, preşedinte ALDE Hunedoara, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ţări precum Polonia, Cehia sau Ungaria (chiar şi Bulgaria) au adoptat măsuri concrete de susţinere a economiei, menite să asigure continuarea business-ului dincolo de perioada stării de urgenţă. În vreme ce alte ţări anunţă pachete de investiţii, cu zeci de miliarde pe care statul le pregăteşte pentru economie, la noi măsurile luate de guvern par mai degrabă nişte mici “descurcăreli” de moment.

România se îndreaptă spre un dezastru economic

Cea mai amplă scădere este aşteptată la încasările din contribuţii de asigurări sociale, 8,36 miliarde de lei, ca urmare a măsurilor privind şomajul tehnic şi a reducerii sau opririi activităţii în unele sectoare, se precizează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor referitor la rectificarea bugetară. Reducerea şi închiderea unor activităţi va avea impact negativ şi în privinţa încasărilor din TVA (- 5,6 miliarde lei), accize (- 2,7 miliarde lei) sau impozit pe profit (- 2,3 miliarde lei). În ritmul în care efectele economice se amplifică, ne vom trezi rapid cu peste 2 milioane de oameni fără joburi și cu o recesiune severă din care ne va fi greu să ieşim, lucru pe care îl arată  o analiză Frames şi Agenţia de Consultanţă pentru Dezvoltarea Afacerilor (ACDA).

Orban (RO) de zece ori sub Orban (Hu)

IMM-urile sunt în cădere liberă în România. “De la începutul pandemiei, o firmă din patru a pus lacătul pe afacere. Peste un milion de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic şi tot cam pe atâţia români au revenit în ţară, ca potenţiali asistaţi sociali. Executivul se dovedeşte incapabil să gândească măsuri economice pe termen lung. Planurile Guvernului Orban pentru combaterea crizei vizează 2% din PIB. Cât să acopere cu cârpeli starea de urgenţă. În Ungaria, ţară care are o economie cu 40% mai mică decât cea a României, Guvernul Orban – acelaşi nume, dar ce diferenţă! – alocă 30 de miliarde de euro (20% din PIB) pentru compensarea efectelor crizei. Guvernul Cehiei are în vedere un plan de stimulare a economiei de 18% din PIB (50 mld. euro). Polonia va aloca 47 de miliarde de Euro (10% din PIB). Sunt bani cu care alte ţări încearcă să îşi relanseze economia, să îşi protejeze forţa de muncă, să ofere cetăţenilor locuri de muncă. România exportă muncitori pe bandă rulantă către Germania şi, posibil în lunile următoare, către Italia şi Franţa, ţări care au anunţat, la rândul lor, că vor muncitori români. Suntem la ananghie şi România are nevoie, mai mult ca oricând de politicieni serioşi, lideri care să uite de interesele electorale şi să ia măsuri concrete”, este de părere Mircea Ioan Moloţ, preşedinte ALDE Hunedoara, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara