Avarie la rețeaua de alimentare cu apă. Ce localități hunedorene sunt afectate

Apa Prod, societatea din subordinea Consiliului Județean Hunedoara care administrează o parte dintre rețele de apă și canalizare din județ a anunțat, joi, sistarea apei în localitățile Deva, Sântuhalm, Mintia, Șoimuș, Bălata, Vețel, Leșnic, Herepeia, Simeria, Sântandrei, Săulești, Uroi, Cărpiniș, Simeria Veche, Batiz, Băcia, Petreni, Tâmpa, Totia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Băcia, Călanul Mic și Călan Băi.

„Precizăm că astăzi, 5 martie 2020, ora 14:00, a cedat un tronson al conductei de aducțiune a apei Sântămăria Orlea – Deva, din cauza unei defecțiuni neprevăzute (avarie). Această defecțiune a produs pierderi însemnate de apă astfel încât am fost nevoiți să luăm măsuri urgente pentru efectuarea reparațiilor. Această reparație nu se poate executa decât prin sistarea furnizării apei. Rugăm populația din zonele afectate să înțeleagă că acest demers este urmare a unei situații total neprevăzute. Întrucât avaria de astăzi a survenit la scurt timp după avaria din data de 4 martie 2020, apa nu a putut fi acumulată în rezervoarele de înmagazinare. Din acest motiv, începând cu ora 16:00, nu a mai putut fi asigurată furnizarea apei către populație”, a informat Apa Prod.

Tronsonul de multiplă presiune afectat a fost reabilitat în cursul anului 2007 din fonduri proprii și nu a făcut obiectul investițiilor din fonduri europene realizate în perioada 2013-2015. „Asigurăm populația din zonele afectate că echipele de intervenție ale Apa Prod S.A. depun toate eforturile pentru remedierea avariei și reluarea furnizării serviciilor de alimentare cu apă, în cel mai scurt timp posibil”, au mai precizat reprezentanții operatorului de apă și canalizare.

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului