Autostrada văzută de la înălțime. Cum arată Dealul Liliecilor

83

Cei 22 de kilometri din Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson cuprins între localitățile hunedorene Șoimuș, învecinată municipiului Deva, și Ilia, au fost dați în folosință în 14 august 2019.

 

Cea mai spectaculoasă porțiune a autostrăzii din vestul țării se află în apropiere de nodul rutier de la Șoimuș, pe Valea Mureșului. Sectorul de circa doi kilometri a fost numit „Dealul Liliecilor”, pentru că aici lucrărilor au fost suspendate pentru aproape trei ani, după ce în 2014 a fost reclamată existența unei grote populate cu lilieci, care au trebuit relocați.

Povestea peșterii a făcut din „Dealul Liliecilor” unul dintre cele mai dificile lucrări de infrastructură din România ultimelor decenii. A făcut ca lucrările la cei 22 de kilometri de autostradă din vestul ţării, dintre care doi pe „Dealul Liliecilor” să se întindă pe cinci ani, atât cât au durat cele la Transfăgărăşan, şoseaua de 150 de kilometri prin munţi, construită în perioada 1970 – 1974. În ultimul an înaintea inaugurări Lotului 4, constructorii și-au mobilizat cea mai mare parte a utilajelor și a angajaților pentru a excava versantul de la Șoimuș.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *