Autostrada Lugoj – Deva. Se construiesc bretelele de ieșire de la Holdea

Muncitorii și utilajele de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, aflat în șantier de cinci ani, sunt mobilizați la Holdea, unde se află în construcție breteaua de ieșire de pe A1, care va face legătura cu șoseaua Deva – Lugoj (DN 68 A).

Pe restul traseului de 21 de kilometri, cu excepția unui sector de circa 500 de metri, pe sensul Lugoj – Deva de la același capăt al autostrăzii, a fost turnat asfaltul. În zilele următoare asfaltarea va continua și pe jumătatea de kilometru rămasă, până dincolo de nodul rutier de la limita județelor Hunedoara și Timiș.

Aici autostrada se oprește brusc sub dealul de la marginea satului Holdea, ocupat în această perioadă de turme de oi. Abia în următorii ani, când se așteaptă construcția celor 14 kilometri de autostradă până la Margina, priveliștea pitorească a poienilor și dealurilor acoperite de pădure se va schimba.
Ploile frecvente din ultimele săptămâni au îngreunat lucrările în zona Holdea, totuși potrivit estimărilor constructorilor, în această vară tronsonul de 21 de kilometri dintre Ilia și Holdea ar putea fi realizat. Și finalizarea Lotului IV, de 22 de kilometri, între Deva (Șoimuș) și Ilia, este așteptată la sfârșitul verii, astfel încât cei 43 de kilometri să poată fi dați în folosință împreună.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică         Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe         Mega-proiectul de infrastructură feroviară dn vestul țării. Cum s-a lucrat pe magistrala de mare viteză care va traversa Hunedoara         REZOLUŢIE. ALDE Hunedoara pledează pentru Tăriceanu, candidat unic al Coaliţiei la prezidenţiale         Povestea tristă Anei, singura locatară a blocului din munți         Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop