Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3

125

O fisură apărută pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Holdea, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va face imposibilă deschiderea tronsonului rutier în această lună. Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a precizat că fisura a apărut în apropiere de nodul rutier de la Holdea, fiind afectată banda 1 și banda de urgență, pe o porțiune de aproximativ 15 metri.

Fisura, la kilometrul 57+100, în apropiere de zona în care în 2017 terasamentul s-a prăbușit, pornește de pe autostradă până la drumul tehnologic din vecinătatea carosabilului și afectează banda 1 și banda de urgență.

„E o crăpătură care pornește din asfalt, pe terasament și se duce până jos, în drumul tehnologic. Se poate întâmpla ce s-a întâmplat în 2017, cu prăbușirea unei bucăți de terasament. Adică se poate separa, practic, o bucată de autostradă, cu terasament cu tot. Acum nu a căzut atât de repede ca atunci, pentru că are bitum pe ea și mai are niște betoane, niște șanțuri de beton, care încă o țin. Când vor fi trepidații sau va începe să plouă, sau chiar din propria greutate, poate cădea”, a declarat Alin Șerbănescu.

O nouă expertiză tehnică va stabili ce lucrări de reparații trebuie realizate, susține reprezentantul CNAIR, adăugând că în acest an sunt șanse mici ca lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva să mai fie deschis. Ministrul Răzvan Cuc a declarat, zilele trecute, că autostrada va fi deschisă circulației până la sfârșitul lunii septembrie, însă a fost, astfel, contrazis de Alin Șerbănescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *