Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3

O fisură apărută pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Holdea, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va face imposibilă deschiderea tronsonului rutier în această lună. Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a precizat că fisura a apărut în apropiere de nodul rutier de la Holdea, fiind afectată banda 1 și banda de urgență, pe o porțiune de aproximativ 15 metri.

Fisura, la kilometrul 57+100, în apropiere de zona în care în 2017 terasamentul s-a prăbușit, pornește de pe autostradă până la drumul tehnologic din vecinătatea carosabilului și afectează banda 1 și banda de urgență.

„E o crăpătură care pornește din asfalt, pe terasament și se duce până jos, în drumul tehnologic. Se poate întâmpla ce s-a întâmplat în 2017, cu prăbușirea unei bucăți de terasament. Adică se poate separa, practic, o bucată de autostradă, cu terasament cu tot. Acum nu a căzut atât de repede ca atunci, pentru că are bitum pe ea și mai are niște betoane, niște șanțuri de beton, care încă o țin. Când vor fi trepidații sau va începe să plouă, sau chiar din propria greutate, poate cădea”, a declarat Alin Șerbănescu.

O nouă expertiză tehnică va stabili ce lucrări de reparații trebuie realizate, susține reprezentantul CNAIR, adăugând că în acest an sunt șanse mici ca lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva să mai fie deschis. Ministrul Răzvan Cuc a declarat, zilele trecute, că autostrada va fi deschisă circulației până la sfârșitul lunii septembrie, însă a fost, astfel, contrazis de Alin Șerbănescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara