Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3

O fisură apărută pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Holdea, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va face imposibilă deschiderea tronsonului rutier în această lună. Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a precizat că fisura a apărut în apropiere de nodul rutier de la Holdea, fiind afectată banda 1 și banda de urgență, pe o porțiune de aproximativ 15 metri.

Fisura, la kilometrul 57+100, în apropiere de zona în care în 2017 terasamentul s-a prăbușit, pornește de pe autostradă până la drumul tehnologic din vecinătatea carosabilului și afectează banda 1 și banda de urgență.

„E o crăpătură care pornește din asfalt, pe terasament și se duce până jos, în drumul tehnologic. Se poate întâmpla ce s-a întâmplat în 2017, cu prăbușirea unei bucăți de terasament. Adică se poate separa, practic, o bucată de autostradă, cu terasament cu tot. Acum nu a căzut atât de repede ca atunci, pentru că are bitum pe ea și mai are niște betoane, niște șanțuri de beton, care încă o țin. Când vor fi trepidații sau va începe să plouă, sau chiar din propria greutate, poate cădea”, a declarat Alin Șerbănescu.

O nouă expertiză tehnică va stabili ce lucrări de reparații trebuie realizate, susține reprezentantul CNAIR, adăugând că în acest an sunt șanse mici ca lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva să mai fie deschis. Ministrul Răzvan Cuc a declarat, zilele trecute, că autostrada va fi deschisă circulației până la sfârșitul lunii septembrie, însă a fost, astfel, contrazis de Alin Șerbănescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019