Autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4. ce spun constructorii despre Dealul Liliecilor (VIDEO)

Construcţia Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva a ajuns la final. Este turnat asfalt pe „Dealul Liliecilor”, de la marginea satului Şoimuş, iar în luna august, potrivit constructorilor, tronsonul de 22 de kilometri va fi recepţionat.

„Lucrăm dn luna octombrie a anului trecut la acest segment de autostradă. Estimăm că în jur de o lună de zile lucrările vor fi gata, inclusiv protecţiile versantului, plasă şi ancore. Lucrăm la scurgerile de ape, la subtraversări şi conducte, astfel încât în cursul lunii august să fim gata pentru recepţie la terminarea lucrărilor. Când vorbesc de recepţie înseamnă că am terminat absolut totul şi ne putem lua La revedere! Nu mai avem alte sectoare de pe Lotul IV pe care să lucrăm, singurul sector pe care ne-am concentrat în ultimele zece luni a fost acesta, cu Dealul Liliecilor. Restul sectoarelor sunt finalizate. S-a făcut o inspecţie preliminară, pentru identificarea unor puncte asupra cărora mai trebuie insistat. Sunt foarte puţine şi deja am acţionat pentru a le elimina”, a declarat Ştefan Şerbu, reprezentant al constructorului.

Şeful de şantier susţine că lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014, puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. „Lucrările la această porţiune de 22 de kilometri de autostradă au stagnat aproape trei ani, pentru că în zonă s-a descoperit o peşteră în care erau „cazaţi” lilieci, care în această perioadă au fost prinşi şi relocaţi, protejându-i în acest fel să nu dispară. S-au făcut lucrări speciale pentru protecţia mediului şi pentru o afectare cât mai mică a zonei. Au fost sincope pentru că nu au fost predate toate sectoarele. Aceşti 22 de kilometri au fost împărţiţi în patru sectoare, care ne-au fost predate pe rând, în funcţie de cum s-a reuşit obţinerea autorizaţiei de construcţie. Dacă ar fi fost toate predate în acelaşi timp, noi, prin concentrarea umană, de tehncă şi utilaje, am fi putut finaliza lucrările în termen de doi ani. Numai lucrările care au fost întârziate pentru avizul de mediu şi existenţa acestor lilieci au întârziat cu trei ani finalizarea proiectului”, a declarat directorul Ştefan Şerbu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara