Autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4. ce spun constructorii despre Dealul Liliecilor (VIDEO)

Construcţia Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva a ajuns la final. Este turnat asfalt pe „Dealul Liliecilor”, de la marginea satului Şoimuş, iar în luna august, potrivit constructorilor, tronsonul de 22 de kilometri va fi recepţionat.

„Lucrăm dn luna octombrie a anului trecut la acest segment de autostradă. Estimăm că în jur de o lună de zile lucrările vor fi gata, inclusiv protecţiile versantului, plasă şi ancore. Lucrăm la scurgerile de ape, la subtraversări şi conducte, astfel încât în cursul lunii august să fim gata pentru recepţie la terminarea lucrărilor. Când vorbesc de recepţie înseamnă că am terminat absolut totul şi ne putem lua La revedere! Nu mai avem alte sectoare de pe Lotul IV pe care să lucrăm, singurul sector pe care ne-am concentrat în ultimele zece luni a fost acesta, cu Dealul Liliecilor. Restul sectoarelor sunt finalizate. S-a făcut o inspecţie preliminară, pentru identificarea unor puncte asupra cărora mai trebuie insistat. Sunt foarte puţine şi deja am acţionat pentru a le elimina”, a declarat Ştefan Şerbu, reprezentant al constructorului.

Şeful de şantier susţine că lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014, puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. „Lucrările la această porţiune de 22 de kilometri de autostradă au stagnat aproape trei ani, pentru că în zonă s-a descoperit o peşteră în care erau „cazaţi” lilieci, care în această perioadă au fost prinşi şi relocaţi, protejându-i în acest fel să nu dispară. S-au făcut lucrări speciale pentru protecţia mediului şi pentru o afectare cât mai mică a zonei. Au fost sincope pentru că nu au fost predate toate sectoarele. Aceşti 22 de kilometri au fost împărţiţi în patru sectoare, care ne-au fost predate pe rând, în funcţie de cum s-a reuşit obţinerea autorizaţiei de construcţie. Dacă ar fi fost toate predate în acelaşi timp, noi, prin concentrarea umană, de tehncă şi utilaje, am fi putut finaliza lucrările în termen de doi ani. Numai lucrările care au fost întârziate pentru avizul de mediu şi existenţa acestor lilieci au întârziat cu trei ani finalizarea proiectului”, a declarat directorul Ştefan Şerbu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani