Autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4. ce spun constructorii despre Dealul Liliecilor (VIDEO)

Construcţia Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva a ajuns la final. Este turnat asfalt pe „Dealul Liliecilor”, de la marginea satului Şoimuş, iar în luna august, potrivit constructorilor, tronsonul de 22 de kilometri va fi recepţionat.

„Lucrăm dn luna octombrie a anului trecut la acest segment de autostradă. Estimăm că în jur de o lună de zile lucrările vor fi gata, inclusiv protecţiile versantului, plasă şi ancore. Lucrăm la scurgerile de ape, la subtraversări şi conducte, astfel încât în cursul lunii august să fim gata pentru recepţie la terminarea lucrărilor. Când vorbesc de recepţie înseamnă că am terminat absolut totul şi ne putem lua La revedere! Nu mai avem alte sectoare de pe Lotul IV pe care să lucrăm, singurul sector pe care ne-am concentrat în ultimele zece luni a fost acesta, cu Dealul Liliecilor. Restul sectoarelor sunt finalizate. S-a făcut o inspecţie preliminară, pentru identificarea unor puncte asupra cărora mai trebuie insistat. Sunt foarte puţine şi deja am acţionat pentru a le elimina”, a declarat Ştefan Şerbu, reprezentant al constructorului.

Şeful de şantier susţine că lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014, puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. „Lucrările la această porţiune de 22 de kilometri de autostradă au stagnat aproape trei ani, pentru că în zonă s-a descoperit o peşteră în care erau „cazaţi” lilieci, care în această perioadă au fost prinşi şi relocaţi, protejându-i în acest fel să nu dispară. S-au făcut lucrări speciale pentru protecţia mediului şi pentru o afectare cât mai mică a zonei. Au fost sincope pentru că nu au fost predate toate sectoarele. Aceşti 22 de kilometri au fost împărţiţi în patru sectoare, care ne-au fost predate pe rând, în funcţie de cum s-a reuşit obţinerea autorizaţiei de construcţie. Dacă ar fi fost toate predate în acelaşi timp, noi, prin concentrarea umană, de tehncă şi utilaje, am fi putut finaliza lucrările în termen de doi ani. Numai lucrările care au fost întârziate pentru avizul de mediu şi existenţa acestor lilieci au întârziat cu trei ani finalizarea proiectului”, a declarat directorul Ştefan Şerbu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna