Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș

164

Pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au început lucrările de repoziţionare şi înlocuire a aparatelor de reazem la podul peste râul Mureş.

Intervenţia la pilonii podului rutier va dura câteva zile, deşi potrivit contractului semnat de Compania Naţioană de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu firma care le realizează termenul contractual de finalizare a acestora este de 20 de zile în condiţii meteo favorabile

„În raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de artă de la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcţionare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureş acestea fiind ieşite în afara marginii plăcii metalice, către râu. Astfel, CNAIR SA a semnat contractul „Repoziţionare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureş” cu Societatea TKT Tehnologii şi Tensionări în Construcţii SRL, valoarea ontractului fiind de 280.000 lei, fără TVA.”, a informat Compania Naţioană de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În 9 decembrie 2019, Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene (IPTANA) a transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate şi executate pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. „CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum şi aşteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă. În funcţie de concluziile şi recomandările rapoartelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *