I-au scris lui Traian Băsescu pentru a scăpa de datoriile la primărie

IMG_0069Mai multe familii din blocul de locuinţe sociale de pe Strada Ştrandului din Hunedoara riscă evacuarea. De teamă să nu fie daţi afară, oamenii i-au scris preşedintelui Traian Băsescu, în speranţa că vor fi ajutaţi.

„Domnule preşedinte, suntem mai multe familii în situaţia de a fi evacuate din bloc, pe motiv de neplată a chiriei şi taxelor comune”, îşi încep scrisoarea către Traian Băsescu locatarii blocului K, de pe Strada Ştrandului. „Am cerut înţelegere autorităţilor, dar eforturile noastre au fost sortite eşecului, deoarece ei ne-au cerut să achităm datoriile în rate mult mai mari decât avem noi posibilitatea”, relatează localnicii din blocul de locuinţe sociale, situat în cartierul Micro 7. Oamenii îi cer preşedintelui să îi ajute, „dar nu financiar, ci având înţelegere faţă de situaţia lor”, se mai arată în memoriul semnat de hunedoreni.

Oamenii care locuiesc în apartamentele sociale de pe Strada Ştrandului spun că au fost înştiinţaţi că vor fi evacuaţi. „Au venit angajaţii primăriei şi ne-au spus că vom fi daţi afară cu tot cu copii şi cu mobilă. Suntem disperaţi”, afirmă o femeie, mamă a şase copii, cu datorii de peste 30.000 de lei. Pe de altă parte, deşi chiriile sunt modice, locatarii Blocului k, nu au mai vrut să le plătească. „Eu nu am mai plătit taxele din 2007. Sunt surăacî”, afirmă o localnică. Unii dintre oameni nu au în apartamente curent electric, apă sau gaz. În blocul respectiv, oamenii stau din 2004, înainte imobilul era scos din uz, singura sa utilitate fiind cea de adăpost pentru cai şi căruţe.

S-au umplut de datorii

Din punctul de vedere al conducerii Primăriei Hunedoara, situaţia Blocului K, de pe Strada Ştrandului se prezintă astfel: are 30 locuinţe sociale, plata chiriei variază între 30 -50 de lei – în funcţie de suprafaţă, oamenii au datorii la primărie în valoare totală de 92 000 de lei. „Nu există liste de evacuări, dar avem 27 de procese pe rol pentru rău-platnici şi 9 sentinţe de evacuare admise de instanţă, atât pentru taxe comune, cât şi pentru chirie. Dacă nu s-ar efectua aceste demersuri, sumele s-ar prescrie, urmând a fi achitate de către funcţionarii publici din primărie – în acest sens existând şi o recomandare din partea Curţii de Conturi”, a informat Primăria Hunedoara.

În momentul de faţă Primăria Municipiului Hunedoara efectuează o procedură de inventariere a tuturor locuinţelor ce aparţin fondului locativ de stat şi de recuperare a debitelor restante la chirie şi la taxele comune. Se vor face demersuri în vederea evacuării pentru cetăţenii care vor fi găsiţi fără forme legale

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici