I-au scris lui Traian Băsescu pentru a scăpa de datoriile la primărie

IMG_0069Mai multe familii din blocul de locuinţe sociale de pe Strada Ştrandului din Hunedoara riscă evacuarea. De teamă să nu fie daţi afară, oamenii i-au scris preşedintelui Traian Băsescu, în speranţa că vor fi ajutaţi.

„Domnule preşedinte, suntem mai multe familii în situaţia de a fi evacuate din bloc, pe motiv de neplată a chiriei şi taxelor comune”, îşi încep scrisoarea către Traian Băsescu locatarii blocului K, de pe Strada Ştrandului. „Am cerut înţelegere autorităţilor, dar eforturile noastre au fost sortite eşecului, deoarece ei ne-au cerut să achităm datoriile în rate mult mai mari decât avem noi posibilitatea”, relatează localnicii din blocul de locuinţe sociale, situat în cartierul Micro 7. Oamenii îi cer preşedintelui să îi ajute, „dar nu financiar, ci având înţelegere faţă de situaţia lor”, se mai arată în memoriul semnat de hunedoreni.

Oamenii care locuiesc în apartamentele sociale de pe Strada Ştrandului spun că au fost înştiinţaţi că vor fi evacuaţi. „Au venit angajaţii primăriei şi ne-au spus că vom fi daţi afară cu tot cu copii şi cu mobilă. Suntem disperaţi”, afirmă o femeie, mamă a şase copii, cu datorii de peste 30.000 de lei. Pe de altă parte, deşi chiriile sunt modice, locatarii Blocului k, nu au mai vrut să le plătească. „Eu nu am mai plătit taxele din 2007. Sunt surăacî”, afirmă o localnică. Unii dintre oameni nu au în apartamente curent electric, apă sau gaz. În blocul respectiv, oamenii stau din 2004, înainte imobilul era scos din uz, singura sa utilitate fiind cea de adăpost pentru cai şi căruţe.

S-au umplut de datorii

Din punctul de vedere al conducerii Primăriei Hunedoara, situaţia Blocului K, de pe Strada Ştrandului se prezintă astfel: are 30 locuinţe sociale, plata chiriei variază între 30 -50 de lei – în funcţie de suprafaţă, oamenii au datorii la primărie în valoare totală de 92 000 de lei. „Nu există liste de evacuări, dar avem 27 de procese pe rol pentru rău-platnici şi 9 sentinţe de evacuare admise de instanţă, atât pentru taxe comune, cât şi pentru chirie. Dacă nu s-ar efectua aceste demersuri, sumele s-ar prescrie, urmând a fi achitate de către funcţionarii publici din primărie – în acest sens existând şi o recomandare din partea Curţii de Conturi”, a informat Primăria Hunedoara.

În momentul de faţă Primăria Municipiului Hunedoara efectuează o procedură de inventariere a tuturor locuinţelor ce aparţin fondului locativ de stat şi de recuperare a debitelor restante la chirie şi la taxele comune. Se vor face demersuri în vederea evacuării pentru cetăţenii care vor fi găsiţi fără forme legale

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni