Au început lucrările pe cel de-al treila lot al autostrăzii Deva – Lugoj

Şanierul autostrăzii la Dobra.

Şanierul autostrăzii la Dobra.

Au început lucrările la cel de-al treilea tronson al viitoarei autostrăzi care va lega municipiile Deva şi Lugoj. Până în prezent, utilajele constructorilor au făcut excavări pe aproximativ cinci kilometri de teren, de la ieşirea din Dobra spre satul Teiu. Contractul de proiectare şi de execuţie al tronsonului de autostradă care se va întinde între Ilia şi Coşeviţa pe 21,2 kilometri a fost atribuit asocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA si Arcadis Eurometudes SA.

Costul lucrărilor a fost estimate la peste 130 de milioane de euro. Viitoarea autostradă Lugoj – Deva, în lungime de 100 de kilometri, a fost împărţită în patru loturi. Construcţia primului tronson, de 27 de kilometri, a fost finalizată anul trecut. Lotul al doilea, de 28,6 kilometri, se află în faza de proiectare, contractul în valoare de 128 de milioane de euro, fiind atribuit asocierii dintre JV Salini SPA si Secol SPA. Lucrările la lotul al patrulea al autostrăzii, între Şoimuş şi Ilia, au început în luna martie. Acest tronson va avea 22,1 kilometri, iar contractul în valoare de 420 de milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit firmelor Tehnostrade şi Spedition UMB.

Proiectanţii autostrăzii vor realiza opt noduri rutiere, dintre care şase pe autostradă şi două pe varianta de legătură cu municipiul Lugoj. Pe autostradă, primul nod este la Balint, unde aceasta se intersectează cu varianta de ocolire a oraşului Lugoj. În Dumbrava, Margina şi Dobra autostrada se intersectează cu DN68A Deva – Lugoj. Un nod rutier va fi construit în zona comunei Ilia, la intersectia autostrazii cu DN 7, iar un alt nod rutier este proiectat pentru a fi înfiinţat la Şoimuş, pentru intersecţia cu DN76 Deva – Oradea.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Au început lucrările pe cel de-al treila lot al autostrăzii Deva – Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva