Au început lucrările pe cel de-al treila lot al autostrăzii Deva – Lugoj

Şanierul autostrăzii la Dobra.

Şanierul autostrăzii la Dobra.

Au început lucrările la cel de-al treilea tronson al viitoarei autostrăzi care va lega municipiile Deva şi Lugoj. Până în prezent, utilajele constructorilor au făcut excavări pe aproximativ cinci kilometri de teren, de la ieşirea din Dobra spre satul Teiu. Contractul de proiectare şi de execuţie al tronsonului de autostradă care se va întinde între Ilia şi Coşeviţa pe 21,2 kilometri a fost atribuit asocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA si Arcadis Eurometudes SA.

Costul lucrărilor a fost estimate la peste 130 de milioane de euro. Viitoarea autostradă Lugoj – Deva, în lungime de 100 de kilometri, a fost împărţită în patru loturi. Construcţia primului tronson, de 27 de kilometri, a fost finalizată anul trecut. Lotul al doilea, de 28,6 kilometri, se află în faza de proiectare, contractul în valoare de 128 de milioane de euro, fiind atribuit asocierii dintre JV Salini SPA si Secol SPA. Lucrările la lotul al patrulea al autostrăzii, între Şoimuş şi Ilia, au început în luna martie. Acest tronson va avea 22,1 kilometri, iar contractul în valoare de 420 de milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit firmelor Tehnostrade şi Spedition UMB.

Proiectanţii autostrăzii vor realiza opt noduri rutiere, dintre care şase pe autostradă şi două pe varianta de legătură cu municipiul Lugoj. Pe autostradă, primul nod este la Balint, unde aceasta se intersectează cu varianta de ocolire a oraşului Lugoj. În Dumbrava, Margina şi Dobra autostrada se intersectează cu DN68A Deva – Lugoj. Un nod rutier va fi construit în zona comunei Ilia, la intersectia autostrazii cu DN 7, iar un alt nod rutier este proiectat pentru a fi înfiinţat la Şoimuş, pentru intersecţia cu DN76 Deva – Oradea.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Au început lucrările pe cel de-al treila lot al autostrăzii Deva – Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni