Au fost ridicate restricțiile de viteză pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva

891

Șoferii care circulă pe tronsonul Ilia – Holdea al Autostrăzii A1 Deva – Lugoj scapă de restricțiile care limitau viteza maximă de rulare la 80 de kilometri pe oră.

„Miercuri se ridică restricțiile de viteză pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva. CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au luat decizia ca restricțiile de viteză, de 80 km/h de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, Lot 3, Km 56+220 – Km 77+361, între nodul Ilia și nodul Holdea, să fie ridicate de astăzi 30 decembrie 2020, începând cu ora 18. Reamintim că traficul rutier a fost deschis circulației pe acest sector de autostradă cu restricții de viteză în data de 23 decembrie 2019”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. În 27 mai 2020, și restricțiile de tonaj au fost ridicate pe cei 21 de kilometri ai autostrăzii care leagă județele Hunedoara și Timiș.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost deschis traficului în 23 decembrie 2019, după şase ani de la semnarea contractului între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.

Până în luna mai a acestui an, pe tronsonul de 21 de kilometri, circulaţia autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone a fost interzisă, iar viteza maximă admisă a fost de până la 80 km/h în condiţii normale, şi de maximum 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau pe durata ploilor torenţiale. Din 28 mai au fost ridicate temporar restricţiile de tonaj (7,5 tone) instituite pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, însă restricţiile de viteză au fost menţinute pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă, informa CNAIR.

FOTO: DRDP Timișoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *