Au fost găsiți cei care au vandalizat sinagoga din Orăștie

985

Mai mulți minori sunt acuzați că au vandalizat clădirea sinagogii din Orăștie, un monument istoric folosit ca spațiu cultural și pentru expoziții.

„În urma activităților operative desfășurate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, prezumtivii autori au fost identificați, fiind vorba de minori cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. În continuare se efectuează cercetări privind infracțiunea de distrugere”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Localnicii și reorezentanții Primăriei Orăştie au semnalat incidentul care a avut loc sâmbătă, cel mai probabil noaptea, când au fost sparte geamurile care sunt orientate spre parcarea Cetăţii şi cele de la intrarea în sinagogă.

Sinagoga Orăştiei, aflată în vecinătatea zidurilor vechi ale cetăţii, datează de un secol şi jumătate şi reprezintă una dintre monumentele reprezentative pentru istoria oraşului. A funcţionat până la mijlocul secolului XX, când în Orăştie a trăit o comunitate de câteva sute de evrei. La începutul anilor 2000, clădirea sinagogii a fost renovată. Ea este folosită în prezent ca spaţiu cultural.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.