Atenție, vipere în Retezat!

1347

Viperele și-au făcut simțită prezența în mai multe locuri din Masivul Retezat. Imagini spectaculoase cu o viperă în căutarea prăzii într-o pădure din Parcul Național Retezat au fost surprinse de angajații rezervației.

VIDEO CU O VIPERĂ ÎN RETEZAT

„Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor”, a informat Parcul Național Retezat.

Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane. Vipera are o lungime de circa 70 de centimetri.

„Atenție! Viperele nu atacă omul, viperele se apără când se simt amenințate. Atacă numai în situații limită, când le călcăm și nu le respectăm distanța de confort (ex. punem mâna/piciorul pe ele, le lovim sau le provocăm)”, mai arată reprezentanții Parcului Național Retezat.

Foto: Claudia Danău, Parcul Național Retezat

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *