Atenție, ursuleți. Scene incredibile la poalele Sarmizegetusei Regia

1035

Trei ursuleți au fost suprinși la sfârșitul acestei săptămâni în livada unei familii din Grădiștea de Munte, un sat din Munții Orăștiei aflat la poalele cetății dacice Sarmizegetusa Regia.

Ursuleții au coborât din pădure pe terenul localnicilor și nu s-au arătat deranjați de apropierea de gospodării și nici speriați de prezența oamenilor, chiar dacă mama celor trei animale nu s-a arătat în preajma lor. Cel mai probabil, îi veghea din tufișuri.

Video: Marius Stănilă

Astfel de scene, cu animale care circulă nestingherite prin grădinile și pășunile oamenilor sunt tot mai frecvente în satele din Munții Orăștiei. Urși au fost observați chiar și în incinta Sarmizegetusei Regia, la ore matinale, în care situl UNESCO nu era deschis vizitatorilor. Totuși, administratorii așezării dacice au montat recent, ca măsură de precauție, un indicator în care turiștii sunt anunțați că pot avea întâlniri cu animalele sălbatice.

ste interzisă hrănirea urşilor, iar turiştii care ajung la Sarmizegetusa Regia sunt rugaţi să nu părăsească traseele de vizitare, avertizează reprezentanţii sitului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.