Atelierul lui Moș Crăciun la Biblioteca județeană din Deva

462

În așteptarea sărbătorii nașterii Domnului, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Colegiul Național „Decebal” Deva, a pregătit pentru prietenii ei surprize dintre cele mai plăcute. Bucuria acestei minunate sărbători creștine am vrut s-o împărtășim în primul rând cu cei care, în aceste zile, ne vor trece pragul.

Desigur, copiii sunt cei care se bucură cel mai mult în aceste zile, ei îl așteaptă pe Moș Crăciun și s-au pregătit să-l întâmpine așa cum se cuvine.

Este vremea darurilor, a cadourilor pe care le oferim din tot sufletul celor dragi. Așa au făcut și preșcolarii și elevii Colegiului Național „Decebal” din Deva (de la clasa pregătitoare și până la clasa a-VI-a) care, în perioada 20-22 decembrie, au amenajat în curtea Bibliotecii Județene un frumos și original spațiu expozițional pe care l-am intitulat „Atelierul lui Moș Crăciun”. Aici, timp de câteva zile, între orele 1600-1800, poate fi vizitată o expoziție cu vânzare unde sunt expuse obiecte confecționate de acești copii.

La inaugurarea expoziției ne-am bucurat de prezența domnilor Costel Avram, administrator public în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, și prof. Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal”. Ambii au fost plăcut impresionați de această originală etalare a talentului copiilor și au avut numai cuvinte de laudă și apreciere la adresa acestei activități.

Așa cum ne-am așteptat, expoziția s-a bucurat de un foarte mare succes, vizitatori de toate vârstele au fost fascinați de frumusețea, originalitatea și măiestria cu care copiii au realizat, cu mâinile lor, podoabe pentru pomul de Crăciun. Globuri, brăduți, oameni de zăpadă, îngerași, obiecte decorative din hârtie, din lemn, din material textil, toate au reușit să creeze un minunat tablou sărbătoresc. Talentul artistic al copiilor este demn de întreaga noastră admirație, ingeniozitatea și bunul gust au fost principalele trăsături ale sutelor de obiecte pe care le-am putut admira. Numeroșii vizitatori au cumpărat foarte multe astfel de obiecte pe care le vor așeza în bradul de Crăciun și își vor aminti de minunata surpriză pe care copiii, reuniți în „Atelierul lui Moș Crăciun”, au reușit să ne-o facă. Micii creatori, micii artiști de la Colegiul Național „Decebal” din Deva , au reușit să ne aducă un strop de bucurie în aceste zile binecuvântate în care așteptăm și noi venirea lui Moș Crăciun.

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *