Reglare de conturi sau înscenare? Ce spune Ovidiu Pera despre “atacul mafiot” de la Şoimuş

IMG_0002În seara de sâmbătă, 21 februarie, casa unei familii din Şoimuş a fost atacată cu o torţă improvizată. Persoane necunoscute au coborât dintr-un autoturism au aruncat cu bolovani pentru a sparge o fereastră, iar apoi au aruncat torţa în interior, provocând un incendiu. Fiul proprietarei, un tânăr de 33 de ani, a reclamat incidentul la Poliţie. „În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care a stabilit faptul că a fost distrusă prin incendiere perdeaua şi o parte unei canapele, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 3.000 de lei. Din fericire, deşi erau în imobil, proprietarii nu se aflau în momentul respectiv în camera afectată, astfel încât nu au rezultat victime în urma comiterii faptei, ci doar pagube materiale minore”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. La scurt timp, apropiaţii familiei care a fost ţinta atacului au reclamat că la originea acestuia ar sta Ovidiu Ioiescu „Pera”, fost condamnat la începutul anilor 2000, în dosarul „Spumă şi Bibanu”, al grupărilor interlope din Deva. „Toată povestea începe de undeva de prin septembrie, când prietenul meu, a cărui casă a fost incendiată, nu a vrut să intre în gaşca lui. De Crăciun, a adunat Pera o echipă de băieţi de la Hunedoara şi au sărit toţi să-l bată. Erau prea mulţi martori, aşa că au renunţat. Acum s-a răzbunat. A pus pe alţii să o facă, nu a venit el. Prin 2000, tot aşa făcea“, reclama Raul Locsei, un prieten al proprietarului.

 

Ovidiu Ioiescu a negat acuzaţiile aduse, spunând că nu are nicio legătură cu ele ci, mai mult, incendiul ar putea fi o înscenare. „Eu nu am niciun motiv să îi fac rău omului, nu ne-am certat vreodată. În al doilea rând, eu nu mai fac nicio prostie. Din 2004, când am fost arestat, nu am mai avut niciun dosar penal”, spune Pera. Acesta a povestit că înainte cu o seară de incendiu, Cornel Mărgan, un fost lider al lumii interlope din Deva în anii 2000, l-ar fi provocat şi ameninţat în timpul unei petreceri la un local de lăutari din Deva. Cei doi se află în relaţii de duşmănie, iar potrivit lui Ovidiu Ioiescu, Mărgan i-ar fi transmis ameninţările, la microfon, în timp ce dădea dedicaţii în sala restaurantului, fără ca acesta din urmă să fie de faţă. „Este posibil ca acele acuzaţii la adresa mea, în urma incendiului să fie o înscenare făcută de persoane care mă duşmănesc sau să fie un gest pus la cale de cineva care vrea să ne asmută unul împotriva celuilalt”, a afirmat Ovidiu Ioiescu.

Atât Pera, cât şi Mărgan, sunt martori în dosarul fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu. Ancheta a dus în octombrie 2013 la arestarea fostului comisar şef al BCCO Alba, pentru infracţiuni legate de sprijinirea unor grupări infracţionale din judeţ, însă ulterior procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dovedit că multe dintre acuzaţiile la adresa lui Berbeceanu au fost fabricate de anchetatorii săi de la DIICOT Alba.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică